Óriási botrány lett a kínai kiállításból, ami szerint az afrikaiak olyanok, mint az állatok

Egy kínai múzeum kiállításán afrikai emberek és vadállatok képei szerepeltek együtt. A párba állított fotók a hasonlóságot igyekeztek hangsúlyozni, mert szerintük „a szíved határozza meg, hogyan nézel ki.”

A tárlat nagy felháborodást keltett, a Hubei Provincial Museum a tiltakozások és petíciók hatására kénytelen volt levenni a falról a múlt hónapban bemutatott rasszita képeket. A felvételeken többek között idős afrikai férfiakat majmokhoz, kisgyerekeket pedig gorillákhoz hasonlítanak.

A This is Africa című kiállítás szervezője a tárlat bezárása után azt mondta, teljesen megérti a panaszokat, de igyekezett megmagyarázni a helyzetet.

„A kiállítás főleg kínai közönségnek szól, és a kínai emberek számára kicsit sem sértő embereket állatokhoz hasonlítani.”

Wang Yuejun további érvei között szerepelt még az is, hogy a kínaiak nagyra tartják az állatokat, beszélt a kínai horoszkópról, és arról is, hogy a kiállítás arra akart rámutatni, sosem szabad elfelejtenünk, honnan jöttünk. (Quartz)

Szőke Dániel

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.