Botrányba fulladt a Nagycsaládosok Egyesületének szülinapja, miután a külföldi vendég a menekültek és a melegek jogairól kezdett beszélni

POLITIKA
2017 október 14., 17:26
comments 499
Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes a NOE szarvasi szülinapi rendezvényén
photo_camera Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes a NOE szarvasi szülinapi rendezvényén Fotó: Lehoczky Péter/MTI/MTVA

Furcsa jelenetek zajlottak le szombat este a Várkert Bazárban, ahol a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) ünnepelte 30. születésnapját. Egyfajta programsorozatról lehet szó, mivel szeptemberben Semjén Zsolt egyszer már Szarvasig utazott a NOE születésnapja alkalmából. A kormány számára is kedves szervezetről van szó: áprilisban az Emberi Erőforrások Minisztériuma 300 millió forinttal támogatta a működésüket, cserébe hogy tanácsokat adjanak, hogyan lehet megállítani a magyarok fogyását. 

Minden jól alakult, de a jubileumi alkalomból az eseményre a szervezők meghívták egy nemzetközi családvédő szervezet, a COFACE elnökét, a belga Annemie Drieskenst is, aki beszédet is mondott. 

A Szemlélek blog azt írja, mivel az előzetesen vártakkal ellentétben Áder János felesége végül nem kért szót, Drieskens hosszassabban beszélhetett, de így is alaposan kifutott a számára megadott 5 perces időkeretből, állítólag közel egy órán át tartotta magánál a szót. De ez lett volna a kisebb gond: a nemzetközi szervezet elnöke alaposan elkanyarodott a NOE által képviselt szellemiségtől, és beszéde vége felé a menekült családok képviseletének fontosságáról beszélt. Ekkor még csak morgolódás hallatszott a sorok között, akkor viszont elszakadt a cérna, amikor Drieskens már az LMBTQ családmodelleket emlegette. Sorozatos bekiabálások, hurrogások közepette hagyta el végül a színpadot.

Annyira puskaporos lett a hangulat, hogy a NOE főtitkára mikrofonhoz lépve fontosnak látta leszögezni: szervezetük alapszabályában 30 éve változatlan formában szerepel a család fogalma, s nem kívánnak azon módosítani.

"A kellemetlenséget hajókirándulás közben próbálták feldolgozni a nagycsaládok képviselői, a fájdalmuk pedig érhető. Annyi sok fórum nyílik a párkapcsolatokról szóló párbeszédre. Ez méltatlan megnyilvánulás volt a külföldi vendégtől" 

- zárul az eseményről a Szemlélek blog beszámolója. 

A COFACE egyébként nem árul zsákbamacskát: honlapjukon világosan azt írják, hogy a család minden formáját azonos értékűnek tekintik, hisznek a nemek teljes egyenlőségében, az emberi jogokban és küzdenek azért, hogy olyan szabályzásokat fogadjanak el az egyes nemzetállamok, amelyek segítenek megakadályozni egyes családok társadalmi leszakadását. (Szemlélek blog)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.