Elfogytak a szerzetesek, 883 év után zár be a ciszterci kolostor

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
A Himmerod apátságFotó: Wikimedia Commons

A Németország nyugati részén található Himmerod apátságot még 1134-ben alapította Clairvaux-i Szent Bernát, most viszont úgy fest, közel 900 év működés után végleg bezárulnak kapui. 

Az ok prózai: lassan elfogynak a szerzetesek, nem lesz, aki üzemi hőfokon tartsa a kolostort. A döntés ezen a héten született meg, miután összesen hat darab szerzetes maradt talpon. A '70-es években még harmincan voltak.

A német DPA hírügynökség idézi az apátságot vezető Johannes apátot, aki szerzetesfogyás mellett az anyagiakat nevezte meg a zárás fő okaként. 

A Grosslittgen falu melletti ingatlan a trieri katolikus egyházmegyéhez kerül, a szerzeteseknek más apátságokban találnak helyet. (AP via DPA)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.