Folyamatosan zaklatja és fenyegeti őt és munkatársait a tyukodi polgármester a helyi anyakönyvvezető szerint

bűnügy
2017 október 14., 18:14
comments 345
photo_camera Fotó: rtlklub.hu

Megrázó riportot közölt szombat este az RTL Híradója, amiben a tyukodi önkormányzatnál dolgozó anyakönyvvezető, Németh Pálma számol be részletesen arról, milyen megaláztatásokon kell keresztülmennie Czibere József polgármester hivatalában.

Németh Pálma láthatóan zaklatott állapotban beszél arról, hogy Czibere három hónapon keresztül fenyegette és zaklatta azzal, hogy polgármesterként bármikor kirúghatja őt és az óvodában dolgozó lányát is. 

Májusban egy alkalommal aztán kivárta, hogy az anyakönyvvezető egyedül maradjon a szobájában és fogdosni, molesztálni kezdte, csak egy belépő kolléga miatt tudott kiszabadulni a helyzetből. Az eset után Németh Pálma júniusban feljelentést tett, de ügye a mai napig rendőrségi szakaszban van még. 

A riportban az áldozat arról beszél, korábban több kolléganő is ugyanígy járt, de ők inkább elhagyták a hivatalt a szembeszállás helyett. Ő ezt nem teheti meg, mert 3 éves gyerekét apja halála óta óvodapedagógus kezeli, idősebb lánya pedig ott dolgozott - és egyébként sem érzi hibásnak magát a kialakult helyzet miatt. 

"Így porig alázni egy nőt, még beszélni róla is megalázó. A poklok poklát teremtette meg" - mondja az anyakönyvvezető, aki azért fordult a rendőrséghez, mert nem akarja még egyszer átélni, amit azon a májusi délutánon, és fontosabb annál családja és maga becsülete is. 

Azt is elmeséli egy ponton, hogy az eset után kollégái "szinte őrizték", nehogy újra zaklassa őt a polgármester, aki folyamatosan érzékeltette vele, hogy "markában tartja a családját". Jelenleg is még a hivatalban dolgozik, de nem beszélnek egymással a polgármesterrel. 

Németh Pálma a riport végén azt mondja, nőként fel kell vállalni az ilyen konfliktusokat, és meggyőződése, hogy számos hasonló este van országszerte, amire sose derül fény. (RTL Klub)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.