Folyamatosan zaklatja és fenyegeti őt és munkatársait a tyukodi polgármester a helyi anyakönyvvezető szerint

2017 október 14., szombat 18:14
345
Fotó: rtlklub.hu

Megrázó riportot közölt szombat este az RTL Híradója, amiben a tyukodi önkormányzatnál dolgozó anyakönyvvezető, Németh Pálma számol be részletesen arról, milyen megaláztatásokon kell keresztülmennie Czibere József polgármester hivatalában.

Németh Pálma láthatóan zaklatott állapotban beszél arról, hogy Czibere három hónapon keresztül fenyegette és zaklatta azzal, hogy polgármesterként bármikor kirúghatja őt és az óvodában dolgozó lányát is. 

Májusban egy alkalommal aztán kivárta, hogy az anyakönyvvezető egyedül maradjon a szobájában és fogdosni, molesztálni kezdte, csak egy belépő kolléga miatt tudott kiszabadulni a helyzetből. Az eset után Németh Pálma júniusban feljelentést tett, de ügye a mai napig rendőrségi szakaszban van még. 

A riportban az áldozat arról beszél, korábban több kolléganő is ugyanígy járt, de ők inkább elhagyták a hivatalt a szembeszállás helyett. Ő ezt nem teheti meg, mert 3 éves gyerekét apja halála óta óvodapedagógus kezeli, idősebb lánya pedig ott dolgozott - és egyébként sem érzi hibásnak magát a kialakult helyzet miatt. 

"Így porig alázni egy nőt, még beszélni róla is megalázó. A poklok poklát teremtette meg" - mondja az anyakönyvvezető, aki azért fordult a rendőrséghez, mert nem akarja még egyszer átélni, amit azon a májusi délutánon, és fontosabb annál családja és maga becsülete is. 

Azt is elmeséli egy ponton, hogy az eset után kollégái "szinte őrizték", nehogy újra zaklassa őt a polgármester, aki folyamatosan érzékeltette vele, hogy "markában tartja a családját". Jelenleg is még a hivatalban dolgozik, de nem beszélnek egymással a polgármesterrel. 

Németh Pálma a riport végén azt mondja, nőként fel kell vállalni az ilyen konfliktusokat, és meggyőződése, hogy számos hasonló este van országszerte, amire sose derül fény. (RTL Klub)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt