Lezuhant egy repülő Elefántcsontpartnál, négy halott

Fotó: SIA KAMBOU/AFP

A BBC jelentése szerint moldovaiak voltak annak a repülőgép-szerencsétlenségnek az áldozatai, ami szombaton történt Elefántcsontpartnál. Egy teherszállító gép csapódott a vízbe kevéssel felszállás után, nem messze az Abidjal reptértől. 

A repülő eredetileg a francia seregnek szállított volna eszközöket, de a nagy esőzés és villámlás miatt hamar kényszerleszállásra kényszerült, amit nem sikerült végrehajtani. Összesen tízen utaztak a gépen, négy francia utas és másik két moldovai is megsérült. Emberi mulasztás is közrejátszhatott a tragédiában, az  Ivoire Matin helyi újság szerint egy embert őrizetbe vettek. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.