Mundruczó Kornél filmje három díjat is nyert a sitgesi filmfesztiválon

Fotó: Mundruczó Kornél Facebook

A fődíjat, a legjobb effektekért járó elismerést, a rendezésért pedig különdíjat kapott a Jupiter Holdja, Mundruczó Kornél filmje a jubileumi 50. Sitges Nemzetközi Filmfesztiválon - írja a Filmalap közleménye alapján az MTI. A nagy presztízsű katalóniai filmszemlét a kerek évforduló alkalmából olyan nagyságok is megtisztelték jelenlétükkel, mint Guillermo del Toro rendező vagy Susan Sarandon színésznő.

Mundruczót már pénteken kitüntették a Time Machine-különdíjjal, a fődíjat és a vizuális effektekért zajló elismerést viszont csak szombaton jelentették be, ezeket a rendező és a stáb szombat este veszi át a Barcelona melletti kisvárosban. 

A Jupiter Holdja májusban debütált a cannes-i filmfesztiválon, ami után 45 országban sikerült értékesíteni a film forgalmazói jogait. A rendező és a film sikerrel szerepelt fesztiválokon Norvégiában, Belgiumban (az Ostende filmfesztiválon), Franciaországban (a párizsi L'Etrange filmfesztiválon), Macedóniában és Grúziában is. A film operatőrét, Rév Marcellt az operatőrök egyik legnagyobb presztízsű seregszemlékén, a macedóniai Bitolában is díjazták. 

 A Jupiter holdja egy menekülő fiúról, Aryanról szól, akit meglőnek a határon, ő viszont a halál helyett megdöbbentő módon levitálni kezd. A menekülttáborban egy orvos kimenekíti annak reményében, hogy pénzt tud csinálni a fiúból, de kapcsolatuk hirtelen bonyolódni kezd. A filmet a Proton Cinema gyártotta le a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával.    

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.