Mundruczó Kornél filmje három díjat is nyert a sitgesi filmfesztiválon

2017 október 14., szombat 13:26
41

Fotó: Mundruczó Kornél Facebook

A fődíjat, a legjobb effektekért járó elismerést, a rendezésért pedig különdíjat kapott a Jupiter Holdja, Mundruczó Kornél filmje a jubileumi 50. Sitges Nemzetközi Filmfesztiválon - írja a Filmalap közleménye alapján az MTI. A nagy presztízsű katalóniai filmszemlét a kerek évforduló alkalmából olyan nagyságok is megtisztelték jelenlétükkel, mint Guillermo del Toro rendező vagy Susan Sarandon színésznő.

Mundruczót már pénteken kitüntették a Time Machine-különdíjjal, a fődíjat és a vizuális effektekért zajló elismerést viszont csak szombaton jelentették be, ezeket a rendező és a stáb szombat este veszi át a Barcelona melletti kisvárosban. 

A Jupiter Holdja májusban debütált a cannes-i filmfesztiválon, ami után 45 országban sikerült értékesíteni a film forgalmazói jogait. A rendező és a film sikerrel szerepelt fesztiválokon Norvégiában, Belgiumban (az Ostende filmfesztiválon), Franciaországban (a párizsi L'Etrange filmfesztiválon), Macedóniában és Grúziában is. A film operatőrét, Rév Marcellt az operatőrök egyik legnagyobb presztízsű seregszemlékén, a macedóniai Bitolában is díjazták. 

 A Jupiter holdja egy menekülő fiúról, Aryanról szól, akit meglőnek a határon, ő viszont a halál helyett megdöbbentő módon levitálni kezd. A menekülttáborban egy orvos kimenekíti annak reményében, hogy pénzt tud csinálni a fiúból, de kapcsolatuk hirtelen bonyolódni kezd. A filmet a Proton Cinema gyártotta le a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával.    

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt