Szájer véletlenül beleszállt Orbánba

POLITIKA
2017 október 14., 08:45
comments 155

Szájer József, a Fidesz EP-képviselője interjút adott a Magyar Hírlapnak. Ebben jórészt arról beszélt, hogy Nyugat-Európában mennyire rosszul mennek a dolgok, bezzeg Magyarország nagyon jó úton halad, hiszen itt van nemzeti konzultáció és migránsellenes népszavazás is, nyugaton meg nincs, mert ott a kormányok félnek megkérdezni az embereket.

Az interjú vége felé Szájer nosztalgiázni kezdett arról, milyen jó volt a rendszerváltás utáni első parlament, ahol a képviselők még meghallgatták, megtapsolták és tisztelték egymást.

Ezzel szemben Szájer szerint most minden eddiginél durvább állapotban van a magyar közbeszéd, igaz, a Fidesz felelősségét ebben kisebbíteni igyekezett, mondván, hogy az ő pártja a tisztelet kultúrája felé kötelezte el magát.

„Az ember nem érzi jól magát, amikor a törvényhozás szent templomában olyan szövegek hangzanak el, amelyek amúgy nyomdafestéket sem tűrnének”

- mondta Szájer, holott

link Forrás

„A Fidesz a tisztelet kultúrája iránt kötelezte el magát, éppen ezért súlyosabban kell venni azokat az eseteket, amikor egy kormánypárti képviselő viselkedik így.”

- így Szájer, azonban

link Forrás

„A politikai vitákban korrektül, szélsőségektől mentesen, az ellenfelet tisztelve kell beszélni, még ha ez nem is mindig könnyű.”

- mondta az EP-képviselő, pedig

link Forrás

„Azok trágárkodnak, szajkóznak hatásvadász hazugságokat, azok tiszteletlenek, akiknek nincs érdemi mondandójuk, csak fel akarják hívni magukra a figyelmet”

- közölte a Fidesz alapító, mintha elfelejtette volna, hogy

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.