Szájer véletlenül beleszállt Orbánba

Szájer József, a Fidesz EP-képviselője interjút adott a Magyar Hírlapnak. Ebben jórészt arról beszélt, hogy Nyugat-Európában mennyire rosszul mennek a dolgok, bezzeg Magyarország nagyon jó úton halad, hiszen itt van nemzeti konzultáció és migránsellenes népszavazás is, nyugaton meg nincs, mert ott a kormányok félnek megkérdezni az embereket.

Az interjú vége felé Szájer nosztalgiázni kezdett arról, milyen jó volt a rendszerváltás utáni első parlament, ahol a képviselők még meghallgatták, megtapsolták és tisztelték egymást.

Ezzel szemben Szájer szerint most minden eddiginél durvább állapotban van a magyar közbeszéd, igaz, a Fidesz felelősségét ebben kisebbíteni igyekezett, mondván, hogy az ő pártja a tisztelet kultúrája felé kötelezte el magát.

„Az ember nem érzi jól magát, amikor a törvényhozás szent templomában olyan szövegek hangzanak el, amelyek amúgy nyomdafestéket sem tűrnének”

- mondta Szájer, holott

„A Fidesz a tisztelet kultúrája iránt kötelezte el magát, éppen ezért súlyosabban kell venni azokat az eseteket, amikor egy kormánypárti képviselő viselkedik így.”

- így Szájer, azonban

„A politikai vitákban korrektül, szélsőségektől mentesen, az ellenfelet tisztelve kell beszélni, még ha ez nem is mindig könnyű.”

- mondta az EP-képviselő, pedig

„Azok trágárkodnak, szajkóznak hatásvadász hazugságokat, azok tiszteletlenek, akiknek nincs érdemi mondandójuk, csak fel akarják hívni magukra a figyelmet”

- közölte a Fidesz alapító, mintha elfelejtette volna, hogy

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.