Szájer véletlenül beleszállt Orbánba

Szájer József, a Fidesz EP-képviselője interjút adott a Magyar Hírlapnak. Ebben jórészt arról beszélt, hogy Nyugat-Európában mennyire rosszul mennek a dolgok, bezzeg Magyarország nagyon jó úton halad, hiszen itt van nemzeti konzultáció és migránsellenes népszavazás is, nyugaton meg nincs, mert ott a kormányok félnek megkérdezni az embereket.

Az interjú vége felé Szájer nosztalgiázni kezdett arról, milyen jó volt a rendszerváltás utáni első parlament, ahol a képviselők még meghallgatták, megtapsolták és tisztelték egymást.

Ezzel szemben Szájer szerint most minden eddiginél durvább állapotban van a magyar közbeszéd, igaz, a Fidesz felelősségét ebben kisebbíteni igyekezett, mondván, hogy az ő pártja a tisztelet kultúrája felé kötelezte el magát.

„Az ember nem érzi jól magát, amikor a törvényhozás szent templomában olyan szövegek hangzanak el, amelyek amúgy nyomdafestéket sem tűrnének”

- mondta Szájer, holott

„A Fidesz a tisztelet kultúrája iránt kötelezte el magát, éppen ezért súlyosabban kell venni azokat az eseteket, amikor egy kormánypárti képviselő viselkedik így.”

- így Szájer, azonban

„A politikai vitákban korrektül, szélsőségektől mentesen, az ellenfelet tisztelve kell beszélni, még ha ez nem is mindig könnyű.”

- mondta az EP-képviselő, pedig

„Azok trágárkodnak, szajkóznak hatásvadász hazugságokat, azok tiszteletlenek, akiknek nincs érdemi mondandójuk, csak fel akarják hívni magukra a figyelmet”

- közölte a Fidesz alapító, mintha elfelejtette volna, hogy