Szájer véletlenül beleszállt Orbánba

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szájer József, a Fidesz EP-képviselője interjút adott a Magyar Hírlapnak. Ebben jórészt arról beszélt, hogy Nyugat-Európában mennyire rosszul mennek a dolgok, bezzeg Magyarország nagyon jó úton halad, hiszen itt van nemzeti konzultáció és migránsellenes népszavazás is, nyugaton meg nincs, mert ott a kormányok félnek megkérdezni az embereket.

Az interjú vége felé Szájer nosztalgiázni kezdett arról, milyen jó volt a rendszerváltás utáni első parlament, ahol a képviselők még meghallgatták, megtapsolták és tisztelték egymást.

Ezzel szemben Szájer szerint most minden eddiginél durvább állapotban van a magyar közbeszéd, igaz, a Fidesz felelősségét ebben kisebbíteni igyekezett, mondván, hogy az ő pártja a tisztelet kultúrája felé kötelezte el magát.

„Az ember nem érzi jól magát, amikor a törvényhozás szent templomában olyan szövegek hangzanak el, amelyek amúgy nyomdafestéket sem tűrnének”

- mondta Szájer, holott

„A Fidesz a tisztelet kultúrája iránt kötelezte el magát, éppen ezért súlyosabban kell venni azokat az eseteket, amikor egy kormánypárti képviselő viselkedik így.”

- így Szájer, azonban

„A politikai vitákban korrektül, szélsőségektől mentesen, az ellenfelet tisztelve kell beszélni, még ha ez nem is mindig könnyű.”

- mondta az EP-képviselő, pedig

„Azok trágárkodnak, szajkóznak hatásvadász hazugságokat, azok tiszteletlenek, akiknek nincs érdemi mondandójuk, csak fel akarják hívni magukra a figyelmet”

- közölte a Fidesz alapító, mintha elfelejtette volna, hogy

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.