189 ember meghalt, több mint 200 megsérült Szomália eddigi legsúlyosabb merényletében

külföld
2017 október 15., 11:20
comments 48

Egyre több halálos áldozatról és rengeteg sérültről érkeznek hírek Szomáliából, ahol szombaton merénylők kettős robbantást hajtottak végre - írja a Washington Post.

photo_camera Fotó: MOHAMED ABDIWAHAB/AFP

Az AP szerint legalább 189 halálos áldozata van a támadásnak, helyi hírek szerint köztük lehet egy szabadúszó újságíró is. A sérültek száma 200 felett van, a kórházakban alig tudják ellátni őket. A Mogadishuban végrehajtott kettős robbantás az ország történetének legsúlyosabb merénylete, melyet az Egyesült Államok gyáva támadásnak minősített, és amelyben a Vöröskereszt közlése szerint munkatársaik is életüket vesztették. 

Mindkét robbantás Szomália fővárosában történt, az első célpontja a Safari szálloda volt, a második két órával később történt Mogadishi Madina nevű kerületében. A pokolgépeket teherautókba rejtették mindkét esetben. 

Címlapfotó: MOHAMED ABDIWAHAB/AFP


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.