Aranylabdás focista lehet Libéria új elnöke

külföld
2017 október 15., 10:10
comments 77
George Weah kampány közben 2017 október 8-án.
photo_camera George Weah kampány közben. Fotó: Issouf Sanogo/AFP

Libériában az elnökválasztás első fordulójában 15 megyéből 11-ben a volt profi focista George Weah kapta a legtöbb szavazatot. Az 51 éves politikus korábban csatárként játszott a Milánban, a Manchester City-nél és a Marseille-nél is. Még az év játékosa is volt a FIFA-nál.

photo_camera Fotó: Carlo Ferraro / AFP

Az Arsenal mostani edzője, Arsene Wenger valószínűleg nem volt képben azzal, hogy lesz második forduló is, mert már gratulált is a volt játékosának az elnökséghez.

Az első fordulóban Weah-nek a szavazatok 39,2 százalékát sikerült megszereznie, a második pedig az eddigi alelnök, Joseph Boakai (Sleepy Joe) lett 29,6 százalékkal. Így a második fordulóban kettejük között dől el az elnökválasztás. (Euronews/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.