Élő pajzsként használják a civileket az Iszlám Állam Rakkából kivonuló katonái

külföld
2017 október 15., 04:54

Éjszaka az Iszlám Állam egyik csoportja evakuálni kezdte a civil lakosságot az ostrom alatt álló Rakkából, hogy élő pajzsként használhassák őket a visszavonulás során. Az Egyesült Államok által támogatott Szíriai Demokratikus Erők, a szíriai kurdok csapatai és más arab milíciák továbbra is folytatják a harcokat azokkal a terroristákkal, akik nem fogadták el a visszavonulási ajánlatot. Főleg a külföldről érkezett katonát maradtak Rakkában.

Mostafa Bali, a Szíriai Demokratikus Erők szóvivője a Reutersnek azt mondta, hogy éjjel a visszavonulási ajánlatot elfogadó fegyveresek utolsó csoportja is elhagyta a várost. A szíriai Rakkát három éve vonta ellenőrzése alá az Iszlám Állam, kinevezve azt fővárosának.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.