Élő pajzsként használják a civileket az Iszlám Állam Rakkából kivonuló katonái

külföld
2017 október 15., 04:54
comments 30

Éjszaka az Iszlám Állam egyik csoportja evakuálni kezdte a civil lakosságot az ostrom alatt álló Rakkából, hogy élő pajzsként használhassák őket a visszavonulás során. Az Egyesült Államok által támogatott Szíriai Demokratikus Erők, a szíriai kurdok csapatai és más arab milíciák továbbra is folytatják a harcokat azokkal a terroristákkal, akik nem fogadták el a visszavonulási ajánlatot. Főleg a külföldről érkezett katonát maradtak Rakkában.

Mostafa Bali, a Szíriai Demokratikus Erők szóvivője a Reutersnek azt mondta, hogy éjjel a visszavonulási ajánlatot elfogadó fegyveresek utolsó csoportja is elhagyta a várost. A szíriai Rakkát három éve vonta ellenőrzése alá az Iszlám Állam, kinevezve azt fővárosának.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt