Hárman meghaltak, több százezren áram nélkül maradtak Írországban Ophelia hurrikán után

150 kilométeres sebességű széllökésekkel érkezett meg Írország partjaihoz az Ophelia hurrikán, amely idáig három ember halálát okozta és több százezer embert hagyott áram nélkül. Egy férfi és egy nő is azután haltak meg, hogy egy fa az autójukra zuhant, egy másik férfi épp egy fát próbált meg elvágni, hogy folytathassa a mentést, amikor saját láncfűrésze végzett vele. 

Összesen 360 ezer otthon szenvedett kárt az ír rendőrség szerint. Az általános iskolák és gimnáziumok is zárva maradtak hétfőn, a kompforgalmat is leállították a szigetországok között. Az Azori-szigetek irányából érkező hurrikán állítólag már szelídül, de Skóciában, ami Ophelia következő állomása lehet, a legmagasabb szintű készültséget rendelték el. Ötven éve nem látott ilyen vihart Írország. Közben a szaharai homok egészen különleges látványt idézett elő: barnás-vöröses színben pompázott az égbolt hétfőn a szigetek felett. 

Fotó: GEOFF CADDICK/AFP
Barnás-vöröses színbe borul az ég London felett a hurrikán által felkapott sivatagi homok miattFotó: CHRIS J RATCLIFFE/AFP
Barnás-vöröses színbe borul az ég Nagy-Britannia felett a hurrikán által felkapott sivatagi homok miattFotó: Loic Venance/AFP

(BBC)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.