János olyan gennyes tarját vett a Klauzál téri Sparban, hogy egy hétig nem bírsz enni, ha megnézed

étel
2017 október 16., 13:00

Szombat délelőtt volt, János pedig elbattyogott a VII. kerületi SPAR üzletbe, hogy sertés tarját vegyen. Kívülről teljesen fogyaszthatónak látszott a hús, amikor viszont hazaérve darabolni kezdett

"kifolyt belőle a képen látható kb. 1,5 dl - valamilyen - anyag". 

János megőrizte hidegvérét, és levele szerint  10 embert is végigkérdezett, mielőtt a 444-hez fordult, de senki nem tudta megmondani, mivel töltődött fel a hús. Abban bízott, hogy ha már ebéd ebből a tarjából nem lesz, legalább a képet "valamilyen cikkhez fel tudják használni". 

Mi is csak azért ültünk két napig a képeken, mert János válaszára voltunk, szerettünk volna részleteket megtudni a traumáról, de János egyelőre nem válaszolt, ami némi aggodalomra is okot ad. Reagált viszont kérdésünkre a SPAR Magyarország. Ők is lázasan keresik Jánost, mert szeretnék kártalanítani:

"A fotókon a tályog jelensége látható, amelyet az élő állat esetleges sérülése okozhat, amely később góccá alakul, s amely külső szemrevételezés alapján nem feltétlenül látszódik. Áruátvételünkön többek között a fizikai állapot ellenőrzése is megtörténik, és amennyiben sérüléseket találunk, természetesen visszautasítjuk a termék beszállítását. Azonban vannak olyan mélyebb sérülések, amelyek külsőleg nem láthatóak, csak az adott húsrész megvágását követően vehetőek észre. Mivel több termékünk, jelen esetben az említett tarja is egészben kerül értékesítésre, a termék-előállítás folyamatában nem szűrhető ki sajnos az ilyen jellegű probléma.

És akkor utolsó figyelmeztetés után jöjjön a hús: 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.