Lars von Trier tagadja, hogy molesztálta volna Björköt

2017 október 16., hétfő 18:02
208
Lars von Trier 2012-ben Fotó: Fotó: Hennis Kaiser / DPA / AFP

Vasárnap az izlandi énekesnő Facebook-oldalán osztott meg egy történetet a Weinstein-sztori hatására. Björk azt írta, egy dán rendező megalázta és zaklatta őt egy filmforgatás során, és ugyan nem nevezte nevén, pályafutása alapján világos, hogy Lars von Trierre és a Táncos a sötétben című 2000-es klasszikus forgatására célzott.

Az író-rendező hétfőn egy dán lapnak tagadta a vádakat, amiket asszisztense megerősített a Hollywood Reporter számára, de hivatalos közleményt von Trier nem adott ki. Az újságnak azt írta, nem titok, hogy voltak köztük konfliktusok a forgatáson, egy ponton Björk el is hagyta a forgatási helyszínt, és azzal fenyegetőzött, vissza sem tér, de erről a sajtó már korábban részletesen beszámolt (a film így is Arany Pálma-díjat nyert Cannes-ban), de erőszak nem történt. Azt is elismételte, hogy Björké volt az egyik legerősebb színészi teljesítmény, amit valaha látott.

Egy másik dán lap, a Jylannds Posten megkérdezte Peter Aalbaek Jensent, a film producerét a vádakról. Ő azt mondta, nehezen tudja elképzelni, hogy Björk igazat mondana, mert a színésznő "erősebb volt von Triernél, nálam és kettőnknél egyaránt". Nicole Kidman és Charlotte Gainsbourg, akik szintén dolgoztak a rendezővel, egyaránt védelmükbe vették von Triert. (Hollywood Reporter)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt