Már nemcsak a munkás, az építőanyag is hiánycikk lett Magyarországon

gazdaság
2017 október 16., 04:12
comments 94

A Világgazdaság hétfői száma szerint már nemcsak a a speciális szakipari dolgozók, de az építőanyag hiánya is egyre nagyobb gondot okoz magyar építőiparnak. A Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség szerint heteket, sőt van, hogy hónapokat kell várni bizonyos termékekre, leginkább a szálas hőszigetelők szállítási ideje és ára nőtt meg, utóbbi átlagosan 10-20 százalékkal. Az igény pedig egyre nő: 2016-hoz képest 25 százalékkal nőtt az építőanyagok eladása.

A szövetség elnöke, Vidor Győző szerint az ágazatban 10-11 százalékos az átlagos drágulás. A kapacitások szűkössége miatt egyre nehezebben ítélhető meg, hogy hány új lakás épülhet idén, tette hozzá, a szervezet 16-20 ezerre számít.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.