Ököllel verte véresre a biztonsági őr az Index újságíróját a Király utcai KFC-ben

bűnügy
2017 október 16., 10:30
comments 793

Vasárnap este fél tíz és tíz óra között, egy hotelben tartott viszkikóstolós sajtóesemény után Szabó "Szabózé" Zoltán, az Index tartalomfejlesztési vezetője beugrott a Király utcai KFC-be. Miután végigállta a sorát és rendelt volna, a pultos közölte vele, hogy már csak elvitelre lehet kérni.

link Forrás

Az esetről szóló Facebook-posztja szerint Szabó ekkor megjegyezte, hogy

"nem lehetett-e volna esetleg ezt a sor elejére kiírni, és akkor nem ácsorgok itt annyit"

mire a pultos azzal a szemtelenséggel reagált, hogy

“De lehetett volna. Ha nem kérsz semmit, kiállnál a sorból?”

Az újságíró ezen felháborodva kikérte a panaszkönyvet, hogy a terve szerint annyit írjon bele, hogy

"Bunkó a kiszolgálás. Üdvözlettel: Szabó Zoltán"

Csakhogy a pénztáros azt állította, nincs panaszkönyv, az érkező üzletvezető pedig Szabó szerint abszolúte szabálytalan módon egy sima A4-es lapra íratta volna fel a vásárlói panaszt. Ezen a ponton az újságíró beszámolója szerint a biztosági őr megkérdezte, hogy

"Kidobjam?"

majd megragadta és kidobta az utcára. Szabó itt elhibázott szónoki kérdést tett fel, miszerint 

"Ugye nem fogsz még megütni is?"

Mire az őr ököllel arcon vágta, hogy leesett a szemüvege.

Leesett a szemüvegem, és éreztem, hogy az orrom elönti a vér. És előbújik belőlem a kétségbeesetten dühös Kohlhaas Mihály, aki itt és most nem fog szépen hazamenni és nem elégszem meg annyival, hogy ír egy lehúzó értékelést erről a helyről a Foursquarre. Elővettem a telefonom és szóltam a biztonsági őrnek, hogy felveszek mindent és most bemegyek, beszélek az üzletvezetővel, mert nem hiszem, hogy ez a KFC-ben a rendszerszintű panaszkezelés. Beléptem az ajtón, majd felvettem videóra ahogy többször megüt, amíg a földre nem esek. Ezután hívtam a rendőrséget.
A biztonsági őrt garázdaságért állították elő, engem sértettként hallgattak ki, miután a szám több öltéssel összevarrták a balesetin.

Bár viszkikóstolásról érkezett, Szabó azt írja, nem volt ittas:

Részeg voltál, megvertek, hol itt a történet?
Először is az orvosi látlelet szerint sem voltam részeg, de elismerem, hogy nem köptem ki a viszkiket kóstoláskor. Ennek ellenére egyszer sem ütöttem vissza, és semmilyen, felületi sérülést sem okoztam a biztonsági őrnek, egyszerűen hagytam hogy hülyére pofozzon.

Szabóval sok-sok évig dolgoztunk együtt és mindenkit biztosíthatok, hogy senkire sem jelent testi fenyegetést.

Nyilvános Facebook-posztjában Szabó egyfajta peren kívüli ajánlatot is tett a KFC-nek:

Szeretném, ha a KFC-t is működtető Amrest az esetleg felmerülő orvosi költségeken túl 500 ezer forintot fizetne kártérítésként, mert a munkatársuk a boltjukban nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott egy vendégnek. Ebből az ügyből nem szeretnék hasznot húzni, csak annyit szeretnék, hogy a cég ezt az összeget, ami a Király úti KFC pár órás forgalma csupán, november 1-ig utalja át egy általam meghatározott, gyermekekkel, szegényekkel és elesettekkel foglalkozó alapítvány számlájára. 

A sors egészen durva iróniája, hogy Szabó nem egészen két hete közölt egy posztot az Index Mindeközben című blogjában, ami azzal a mondattal kezdődik, hogy

Szabó Zoltán vagyok, 37 éves KFC-függő.

Az ügyben megkerestem a KFC-t és a rendőrséget, amint reagálnak, új cikket írunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.