Volt osztálytársait mészárolta le egy kicsapott diák Kenyában

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Brutális vérengzés történt szombaton Észak-Kenyában: egy rossz magaviselete miatt kirúgott diák hat volt osztálytársát és egy biztonsági őrt is agyonlőtt, és legalább hat másik gyereket megsebesített a Dél-Szudán határában lévő Lokichogio településen. Az AK-47-est használó 17 éves dél-szudáni diák egyike volt annak a több ezer menekült gyereknek, akik Kenyában tanulnak a szomszédban 2013 óta tomboló polgárháború miatt. 

Az elkövetőt a rendőrök ugyan letartóztatták, de helyi banditák rátámadtak és őrizetben végeztek a gyilkossal. Turkana tartomány kormányzója,  Josphat Nanok szerint az eset jól mutatja, mennyire instabil a helyzet a Kenya és Dél-Szudán határán. 2013 decembere óta több mint 2 millióan menekültek el Dél-Szudánból, több tízezren Kenyába. (Reuters)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.