Volt osztálytársait mészárolta le egy kicsapott diák Kenyában

Brutális vérengzés történt szombaton Észak-Kenyában: egy rossz magaviselete miatt kirúgott diák hat volt osztálytársát és egy biztonsági őrt is agyonlőtt, és legalább hat másik gyereket megsebesített a Dél-Szudán határában lévő Lokichogio településen. Az AK-47-est használó 17 éves dél-szudáni diák egyike volt annak a több ezer menekült gyereknek, akik Kenyában tanulnak a szomszédban 2013 óta tomboló polgárháború miatt. 

Az elkövetőt a rendőrök ugyan letartóztatták, de helyi banditák rátámadtak és őrizetben végeztek a gyilkossal. Turkana tartomány kormányzója,  Josphat Nanok szerint az eset jól mutatja, mennyire instabil a helyzet a Kenya és Dél-Szudán határán. 2013 decembere óta több mint 2 millióan menekültek el Dél-Szudánból, több tízezren Kenyába. (Reuters)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.