A Fejér megyei kormányhivatal főigazgatója: Mészáros Lőrinc egyetlen bűne, hogy Orbán földije

POLITIKA
2017 október 17., 16:01
comments 193

Felcsút korábbi jegyzője, a Fejér Megyei Kormányhivatal jelenlegi főigazgatója vállalkozott rá, hogy megválaszolja a kérdést: ki is az a Mészáros Lőrinc? A mindenszo.hu-n közzétett írását Dr. Petrin László azzal kezdi, hogy leszögezi, nem szeretne kampányolni, de az igazságtalanságot nehezen viseli. Szerinte Mészáros

"egyetlen bűne, hogy Felcsút polgármestere, illetve földije Orbán Viktornak."

Hogy előbbi miért lenne bűn, nem tudni, de rögtön kijelenti:

"Mészáros Lőrinc több mint húszéves tisztes vállalkozói múltra tekinthet vissza. Apró lépésekkel fokozatosan és tudatosan építette fel vállalkozásait. Nem az állami vagyon lebontásával, nem rabló privatizációval szerezte meg első millióit, hanem szorgalmával és kétkezi munkájával."

link Forrás

Az tény, hogy a felcsúti polgármesternek voltak vállalkozásai 2010 előtt is, de brutális gazdagodása az Orbán-kormány hatalomra kerülése után indult be. 

"Mint a település volt jegyzője, tudom, szerénysége tiltja, hogy önmagát előtérbe tolja, és önmagának reklámot csináljon, irigyei, ellenfelei viszont szeretik agyonhallgatni szociális érzékenységét. Mészáros Lőrinc az elődeivel ellentétben társadalmi megbízatású polgármester, így minden évben többmilliós nagyságrendű költségvetésű tételt spórol meg az önkormányzatnak. Amit tiszteletdíjként kap, azt teljes egészében szétosztja a rászorulók között. Jegyzőként nemegyszer voltam annak is tanúja, hogy a fogadóóráján a hozzá forduló bajban lévőket a saját vagyonából segítette ki."

Bármennyire is tiltja Petrin szerint Mészáros szerénysége, hogy telekürtölje a világot nagy szívével: alapítványairól rendre beszámol saját tévéje. Az Echonak múlt héten is nyilatkozott a fiatal pároknak nyújtott támogatásokról Mészáros Lőrinc. A főigazgató felsorolja Mészáros több Felcsútnak nyújtott adományát, majd írását azzal zárja, hogy 

"ezek után tűrje el a jobb oldal szó nélkül a láthatóan erőszakos, hazug és gátlástalan baloldal választási kampányának minden mocskát?"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.