Franciaországban büntethetővé tennék a nők utáni füttyögést

Egy új francia törvény betiltaná a nők utáni füttyögést és minden egyéb utcai zaklatást, az elkövetőket pedig helyszíni bírsággal sújtanák - jelentette be a francia nőügyi minisztérium. Az ügyet felvállaló 34 éves Marlene Schiappa államtitkár céja a férfiak közterületi szexizmusának megállítása.

Marlene SchiappaFotó: BERTRAND GUAY/AFP

Schiappa szerint azért van nagy szükség az új törvényre, mert jelenleg a francia jog nem védi a nőket az utcai zaklatástól. Amikor az államtitkárt arról kérdezték, hogy pontosan hogy is fogja a törvény megkülönböztetni a zaklatást és a flörtölést, Schiappa azt válaszolta, hogy „pontosan tudjuk hol az a határ, amin túl már fenyegetve érezzük magunkat az utcán”.

Példaként pedig azt hozta fel, amikor „az arcodtól 10-20 centire beszélnek, és 17-szer kérik el a telefonszámodat”.

Jelenleg egy többpárti bizottság a francia rendőrséggel közösen dolgozik az utcai zaklatás pontos jogi definiálásán. Schiappa szerint még a helyszíni bírság mértéke is eldöntendő kérdés.A törvényről 2018-ban szavaznak. (RFI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.