Köves Slomó hitközsége megvette a Zsigmond Király Egyetemet

oktatás
2017 október 17., 14:59

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség közleményben jelentette be:

18 hónapnyi tárgyalás után a tulajdonukba került a Zsigmond Király Egyetem.

A kormánnyal jó viszonyt ápoló hitközséget Köves Slomó vezeti, ígérik a felsőoktatási intézmény profilja nem változik, de egy külön helyszínen egyházi képzést indítanak. A közlemény szerint 

"a teljes vételár önerő részét a hitközség külföldi támogatóinak hozzájárulásával finanszírozta az egyház, ehhez járult hozzá a Magyar Fejlesztési Bank további 1,1 milliárd forintos hitelösszeg biztosításával."

Az EMIH elkötelezett abban, írják, hogy a távolságtartással érvényesítse a tulajdonosi, fenntartói szerepét, ugyanakkor mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy széles körű nemzetközi kapcsolati hálójának mozgósításával az elérhető legmagasabb minőségű oktatási környezet és a tapasztalatok megszerzésének határokon átívelő lehetősége fogadja a képzésre jelentkezőket. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.