A Trónok harca színésze is kitálalt Weinsteinről

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.
Lena HeadeyFotó: HBO/Photo12

A Cersei Lannistert alakító Lena Headey is csatlakozott ahhoz a 40 nőhöz, akik zaklatással vádolják Harvey Weinstein filmproducert. Headey a Twitteren írt arról, hogy az első ilyen eset a Velencei Filmfesztiválon történt, amikor Weinstein megkérte, hogy sétáljanak le a vízhez, ahol a producer jelzésértékű utalásokat tett neki, amire a színésznő kinevette, de valójában meg volt döbbenve. 

»Ne már! Olyan lenne, mintha az apámat csókolnám meg!!« Inkább menjünk vissza inni a többiekhez. Soha többé nem szerepeltem Miramax-filmben” - írta.

A következő eset évekkel később történt Los Angelesben, ahol munkaügyben kellett volna találkozniuk. Lena Headey úgy gondolta, hogy a producer soha többé nem próbálkozik be nála, miután Velencében kinevette. Azt hitte, a férfi tiszteletben fogja tartani az általa húzott határokat. De nem így történt.

A szerelmi életemről kezdett el kérdezni. Én valami kevésbé személyesre tereltem vissza a szót” -írja a színésznő. Ahogy Weinstein visszatért a vécéről, azzal hívta fel a szobájába, hogy ad neki egy forgatókönyvet. Elmondása szerint ahogy elindult velük a lift felfelé, az egész teste riadókészültségbe lépett. »Semmi más nem érdekel a munkán kívül. Kérlek, ne gondold, hogy valamilyen más okból megyek fel veled, semmi sem fog történni«” -mondta neki.

Erre a producer dühös lett. Ahogy kiléptek a liftből, és elindultak a szobája felé, a kezét a hátán tartva tolta elő a színésznőt, aki ekkor védtelennek érezte magát. Miután nem tudtak bemenni a szobájába, mert nem működött a kártya, Weinstein kikísérte a hotelből Headeyt, majd megragadta a karját, és azt mondta neki: „senkinek se beszélj erről. Se a menedzserednek, se az ügynöködnek.” Ahogy a színésznő beült az autójába, sírni kezdett. (via Variety)