Fiatal fiúkat zaklatott a Mária Rádió munkatársa Cegléden

bűnügy
2017 október 18., 03:11

A Pest megyei rendőrség nyomozást indított a katolikus vallási műsorokat sugárzó Mária Rádió ceglédi stúdiójának egyik önkéntes munkatára ellen, mert a gyanú szerint a 22 éves férfi fiatal-és gyermekkorú fiúkat zaklatott szexuálisan, írja a Bors.

A Ceglédi Panoráma beszámolója szerint I. Máté. azzal kereste meg a fiúkat, hogy interjút szeretne készíteni velük a rádió számára, azonban egy idő után szexképeket küldött nekik vagy obszcén üzenetekkel bombázta őket.

Az egyik szülő beszámolója szerint miután a 16 éves fia a zaklató üzenetek miatt letiltotta a férfit, megemlítette az osztálytársának, hogy mi történt. Ekkor kiderült, hogy csak az ő osztályában 8-10 fiú érintett. Mind sportolók, vagy kulturális életben érintett ceglédiek, és valamennyiüket ugyanúgy környékezte meg a férfi. Kiderült, hogy volt köztük egy 13 éves is. Többeknek pornográf képeket küldött magáról, arra biztatta őket, hogy menjenek el a lakására.

A Bors megkeresésére a Mária Rádió megerősítette, hogy az egyik volt önkéntesük ellen valóban rendőrségi nyomozás folyik. „A fiatalember már nem tagja a rádió közösségének. Amikor felmerült a gyanú, hogy a rádió szellemiségével nem összeegyeztethető tartalmakat oszt meg interneten, azonnali hatállyal elküldtük”- tették hozzá.