Németországban rajtaütöttek a Hells Angelsen

Hajnalban több helyen rajtaütött az észak-rajna-vesztfáliai rendőrség a német tartományban újonnan betiltott Hells Angels (Pokol Angyalai) és egy másik bűnszervezet tagjain. Több mint 700 rendőr vett részt az összehangolt akcióban, amit 16 városban, összesen 50 lakásban és üzlethelyiségben hajtottak végre, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek a Németországban 1973 óta működő Hells Angels és a Clan 81 nemzetközi bűnszervezet németországi csoportjai ellen.

A két szervezetet a tartományi hatóságok az előző nap tiltották be azzal a gyanúval, hogy szervezett bűnözői tevékenységek széles körével foglalkoznak, de országos tilalom nincs érvényben ellenük. Az észak-rajna-vesztfáliai belügyminisztérium szerint a Hells Angels fegyveres erőszakcselekmények, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetésével és prostitúcióra kényszerítéssel foglalkozik. A szervezet németországi székhelye Erkrath városban van.

Fotó: Roland Weihrauch / dpa / AFP

A rajtaütések egy részében elővigyázatosságból részt vettek a rendőrség különleges alakulatai is, de a gyanúsítottak esetleges ellenállásáról vagy őrizetbe vételéről egyelőre nem közöltek semmit. Herbert Reul tartományi belügyminiszter azt mondta: „A jogállam nem tűrhet meg semmilyen párhuzamos társadalmat, amelyben nem tartják tiszteletben az államhatalmat és annak erőszak-monopóliumát. Megalapozott a gyanú arra, hogy ezeknek a szervezeteknek a tagjai bűnözők.” (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.