Németországban rajtaütöttek a Hells Angelsen

Hajnalban több helyen rajtaütött az észak-rajna-vesztfáliai rendőrség a német tartományban újonnan betiltott Hells Angels (Pokol Angyalai) és egy másik bűnszervezet tagjain. Több mint 700 rendőr vett részt az összehangolt akcióban, amit 16 városban, összesen 50 lakásban és üzlethelyiségben hajtottak végre, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek a Németországban 1973 óta működő Hells Angels és a Clan 81 nemzetközi bűnszervezet németországi csoportjai ellen.

A két szervezetet a tartományi hatóságok az előző nap tiltották be azzal a gyanúval, hogy szervezett bűnözői tevékenységek széles körével foglalkoznak, de országos tilalom nincs érvényben ellenük. Az észak-rajna-vesztfáliai belügyminisztérium szerint a Hells Angels fegyveres erőszakcselekmények, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetésével és prostitúcióra kényszerítéssel foglalkozik. A szervezet németországi székhelye Erkrath városban van.

Fotó: Roland Weihrauch / dpa / AFP

A rajtaütések egy részében elővigyázatosságból részt vettek a rendőrség különleges alakulatai is, de a gyanúsítottak esetleges ellenállásáról vagy őrizetbe vételéről egyelőre nem közöltek semmit. Herbert Reul tartományi belügyminiszter azt mondta: „A jogállam nem tűrhet meg semmilyen párhuzamos társadalmat, amelyben nem tartják tiszteletben az államhatalmat és annak erőszak-monopóliumát. Megalapozott a gyanú arra, hogy ezeknek a szervezeteknek a tagjai bűnözők.” (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.