A szülők képesek kezelni gyermekük enyhébb betegségét

POLITIKA
2017 október 19., 04:45
comments 187

Pölöskey Péternél kevés népszerűbb ember lesz ma a magyar szülők körében. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) vezetőségi tagja a Magyar Nemzetnek nyilatkozva beszélt arról, hogy szerinte orvosok helyett a szülők is igazolhatnák, ha gyermekük egy ártatlanabb betegség miatt marad otthon. Ezekben az esetekben szerinte amúgy általában is vizsgálat nélkül, egy telefon után, látatlanban írja meg az igazolást az orvos.

Pölöskey egyesületük friss, októberben készült felmérésére is hivatkozik, eszerint a magyar házi gyermekorvosok 95 százaléka szerint a szülők alkalmasak az enyhébb betegségek otthoni kezelésére és a tünetek megszünésének megállapítására. Pölöskey szerint szakmailag se indokolt, hogy az orvos mindig találkozzon a gyerekkel.

A HGYE felmérésében több mint ezer szülőt is megkérdeztek. A szülők 82 százaléka kevésnek találta az igazolható három napot, és ugyanennyien gondolták úgy, hogy amúgy szülőként alkalmasak az enyhe gyerekbetegségek kezelésére. Mi több, 83 százalékuk válaszolta azt, hogy volt már olyan alkalom, amikor amúgy alkalmasnak gondolták volna magukat a gyerek ellátására, de az igazolás miatt fel kellett keresniük az orvosi rendelőt.(MTI, Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.