Kémregénybe illő átveréssel próbálták 5 millió dollárra lehúzni Richard Bransont

bűnügy
2017 október 19., 06:19
comments 73

Egy nagyon alaposan kitervelt csalással próbálták átverni Richard Bransont, a Virgin cégbirodalom milliárdos alapítóját. Az üzletemberhez először hamisított angol kormányzati papírokat juttattak el, majd kapcsolatba lépett telefonon egy férfi, aki Michael Fallon védelmi miniszternek adta ki magát.

Az ál-Fallon azt mondta a milliárdosnak, hogy túszul ejtettek a magas rangú brit diplomatát, de a kormány nem fizethet közvetlenül váltságdíjat, ezért milliárdosokat kérnek, hogy adják össze a pénzt, amit később visszajuttatnak nekik. Branson óvatos volt, és a beszélgetés után megkereste a védelmi minisztériumot, hogy tényleg Fallon beszélt-e vele, ekkor derült ki, hogy egy imposztor kereste meg.

Nem sokkal ezután feltehetően ugyanaz a csaló Branson egy amerikai barátját kereste meg, és a milliárdosnak adta ki magát. Az amerikai üzletembert 2 millió dollárra sikerült lehúznia, azt mondta neki, hogy az Irma hurrikán áldozatai számára gyűjt gyorssegélyt, nem éri el angol bankárait. Branson a hurrikán sújtotta Brit Virgin-szigetek egyikének tulajdonosa, ezért az amerikai barát elhitte a sztorit, és át is utalt 2 millió dollárt a csalóknak, akik aztán azonnal eltűntek a pénzzel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.