A francia nők több mint fele volt már szexuális zaklatás áldozata

Fotó: Earl Gibson III/Getty Images

A Weinstein-ügy kipattanása után a  Le Figaro című francia lap és a közszolgálati Franceinfo megbízásából készített 1000 fős felmérést az Odoxa közvélemény-kutató arról, mennyire mindennapos a szexuális zaklatás jelensége Franciaországban - írja az MTI. Az derült ki, hogy eléggé az:

  • 53 százaléka a francia nőknek volt már szexuális támadás vagy zaklatás áldozata,
  • 60 százaléka a 35 év alatti nőknek élt át ilyen helyzetet,
  • 36 százaléka a nőknek volt áldozata szexuális támadásnak, ami molesztálást, fogdosást vagy csókra kényszerítést jelent,
  • 6 százaléka a férfiaknak volt áldozata szexuális támadásnak,
  • a nők 38 százalék élt meg zaklatást, szexuális sértegetést, megalázást, munkahelyeiken ez a szám 17 százalék.

A franciák túlnyomó többsége, 90 százaléka szerint fontos kérdésről van szó és több mint 50 százalék szerint nagyon fontosról, és magas, 80 százalék feletti a támogatása annak a törvényjavaslatnak, amelyik szabálysértésnek minősítené és bírsággal sújtaná az utcai zaklatást, beszólást. A felmérésből kiderült az is, hogy minél fiatalabb valaki, annál kevésbé fogadja el a szexuális utalásokat, gesztusokat, mint az utcán füttyögés. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.