A francia nők több mint fele volt már szexuális zaklatás áldozata

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Fotó: Earl Gibson III/Getty Images

A Weinstein-ügy kipattanása után a  Le Figaro című francia lap és a közszolgálati Franceinfo megbízásából készített 1000 fős felmérést az Odoxa közvélemény-kutató arról, mennyire mindennapos a szexuális zaklatás jelensége Franciaországban - írja az MTI. Az derült ki, hogy eléggé az:

  • 53 százaléka a francia nőknek volt már szexuális támadás vagy zaklatás áldozata,
  • 60 százaléka a 35 év alatti nőknek élt át ilyen helyzetet,
  • 36 százaléka a nőknek volt áldozata szexuális támadásnak, ami molesztálást, fogdosást vagy csókra kényszerítést jelent,
  • 6 százaléka a férfiaknak volt áldozata szexuális támadásnak,
  • a nők 38 százalék élt meg zaklatást, szexuális sértegetést, megalázást, munkahelyeiken ez a szám 17 százalék.

A franciák túlnyomó többsége, 90 százaléka szerint fontos kérdésről van szó és több mint 50 százalék szerint nagyon fontosról, és magas, 80 százalék feletti a támogatása annak a törvényjavaslatnak, amelyik szabálysértésnek minősítené és bírsággal sújtaná az utcai zaklatást, beszólást. A felmérésből kiderült az is, hogy minél fiatalabb valaki, annál kevésbé fogadja el a szexuális utalásokat, gesztusokat, mint az utcán füttyögés. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.