Legyenek kiméletesek Tarlós Istvánnal, úgy tűnik, hogy nincs jól

Tarlós István négy csoportot vél felfedezni azok között, akik vele szemben nem ragaszkodnak ahhoz, hogy Budapest utolsó természetes Duna-parti részén kivágjanak minden fát és bazinagy beton védműveket építsenek, hogy aztán a Duna vígan elmoshassa a rosszul tervezett rézsűt, mindezt azért, hogy megvédjenek néhány, az ártéren létesített ingatlant. Szóval Tarlós szerint aki ez ellen a terv ellen tiltakozik, az

  • megfélemlített, az ügyben magát tájékozottnak gondoló ember;
  • elvakult, hozzá nem értő zöld;
  • azok a politikai tiltakozók, akiket nem terhel az ügy múltja;
  • azok a politikai tiltakozók, akik amorálisak és ostobák.

A Magyar Időknek adott interjújában ezután szakmai nonszensznek nevezte azt a követelést, hogy a fák kivágása és a természetes partszakasz megsemmisítése helyett a Nánási út-Királyok útján meglévő védművekre építsék meg a mobilgátat, amely ez esetben olcsóbb és biztonságosabb is lenne, mert jóval kisebb felületen érintkezne csak az áradó Dunával. Itt említi meg azt is, hogy a partra tervezett mobilgátat "egy-két, a Római-parton élő, mondjuk úgy, hogy szépkorú alkoholista" nevezte el Tarlós védműnek. Ez utóbbi amúgy azért fáj neki, és ebben, adjuk meg, van igazsága, mert a római parti nyomvonal ötletét még az előző, szabaddemokrata-szocialista városvezetés dolgozta ki.

Tarlós hasonló sértettséget érez az egyre veszélyesebb 3-as metró évek óta halogatott, idén végre elinduló felújítása miatt, és a vonalra beszerzett, felújítottnak nevezett orosz metrókocsik ügyében is. Szerinte "cinikus játék" folyik, mert a sajtó úgy tesz, mintha a BKV vezetése és Tarlós összeesküvés-elméleteket gyártana, pedig szerinte tényleg szabotázs miatt hibásodik meg állandóan a metró.

"Bebizonyosodott, hogy szó sincs sorozatos programhibáról, véletlen fadarab-, fémlap-, kavicsbeesésekről" - mondta, majd az interjú végén még arról is beszélt, hogy szerinte hivatali elődje, Demszky Gábor orvosi kezelésre szoruló elmebeteg.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.