Legyenek kiméletesek Tarlós Istvánnal, úgy tűnik, hogy nincs jól

Budapest
2017 október 20., 08:26

Tarlós István négy csoportot vél felfedezni azok között, akik vele szemben nem ragaszkodnak ahhoz, hogy Budapest utolsó természetes Duna-parti részén kivágjanak minden fát és bazinagy beton védműveket építsenek, hogy aztán a Duna vígan elmoshassa a rosszul tervezett rézsűt, mindezt azért, hogy megvédjenek néhány, az ártéren létesített ingatlant. Szóval Tarlós szerint aki ez ellen a terv ellen tiltakozik, az

  • megfélemlített, az ügyben magát tájékozottnak gondoló ember;
  • elvakult, hozzá nem értő zöld;
  • azok a politikai tiltakozók, akiket nem terhel az ügy múltja;
  • azok a politikai tiltakozók, akik amorálisak és ostobák.

A Magyar Időknek adott interjújában ezután szakmai nonszensznek nevezte azt a követelést, hogy a fák kivágása és a természetes partszakasz megsemmisítése helyett a Nánási út-Királyok útján meglévő védművekre építsék meg a mobilgátat, amely ez esetben olcsóbb és biztonságosabb is lenne, mert jóval kisebb felületen érintkezne csak az áradó Dunával. Itt említi meg azt is, hogy a partra tervezett mobilgátat "egy-két, a Római-parton élő, mondjuk úgy, hogy szépkorú alkoholista" nevezte el Tarlós védműnek. Ez utóbbi amúgy azért fáj neki, és ebben, adjuk meg, van igazsága, mert a római parti nyomvonal ötletét még az előző, szabaddemokrata-szocialista városvezetés dolgozta ki.

Tarlós hasonló sértettséget érez az egyre veszélyesebb 3-as metró évek óta halogatott, idén végre elinduló felújítása miatt, és a vonalra beszerzett, felújítottnak nevezett orosz metrókocsik ügyében is. Szerinte "cinikus játék" folyik, mert a sajtó úgy tesz, mintha a BKV vezetése és Tarlós összeesküvés-elméleteket gyártana, pedig szerinte tényleg szabotázs miatt hibásodik meg állandóan a metró.

"Bebizonyosodott, hogy szó sincs sorozatos programhibáról, véletlen fadarab-, fémlap-, kavicsbeesésekről" - mondta, majd az interjú végén még arról is beszélt, hogy szerinte hivatali elődje, Demszky Gábor orvosi kezelésre szoruló elmebeteg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.