Túlélte az amerikai történelem összes háborúját, a netkereskedelemmel már nem bírt az USA legrégibb vasáruboltja

Október 20. szomorú nap az amerikai kiskereskedelem történetében. Ma nyit ki utoljára a massachussettsi Worcester főutcáján Elwood Adams vaskereskedése. Előfordul az ilyesmi, nap mint nap zárnak be kereskedések a világban. De Elwood Adams 235 éve, 1782-ben nyitotta meg vaskereskedését.

Akkor még zajlott az amerikai függetlenségi háború. A bolt aztán túlélte még az 1812-es angol-amerikai háborút és a polgárháborút, vagyis az összes nagy konfliktust, amely az Egyesült Államok területén zajlott. De túlélt két gazdasági világválságot, illetve az I. és a II. világháborút, a világ két legnagyobb háborúját. És túlélte az iraki és a vietnami háborút is, amiknél csak az afganisztáni háború tartott tovább. Azt már nem fogja túlélni.

A bolt sorsát, ahogy sok, ehhez hasonló, a kisvárosok főutcáján sorakozó, az amerikai szlengben apu-anyu vegyeskereskedésének nevezett boltét is a változó fogyasztói szokások, vagyis az online vásárlás pecsételte meg. RIP. (Via Axios)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.