Túlélte az amerikai történelem összes háborúját, a netkereskedelemmel már nem bírt az USA legrégibb vasáruboltja

Október 20. szomorú nap az amerikai kiskereskedelem történetében. Ma nyit ki utoljára a massachussettsi Worcester főutcáján Elwood Adams vaskereskedése. Előfordul az ilyesmi, nap mint nap zárnak be kereskedések a világban. De Elwood Adams 235 éve, 1782-ben nyitotta meg vaskereskedését.

Akkor még zajlott az amerikai függetlenségi háború. A bolt aztán túlélte még az 1812-es angol-amerikai háborút és a polgárháborút, vagyis az összes nagy konfliktust, amely az Egyesült Államok területén zajlott. De túlélt két gazdasági világválságot, illetve az I. és a II. világháborút, a világ két legnagyobb háborúját. És túlélte az iraki és a vietnami háborút is, amiknél csak az afganisztáni háború tartott tovább. Azt már nem fogja túlélni.

A bolt sorsát, ahogy sok, ehhez hasonló, a kisvárosok főutcáján sorakozó, az amerikai szlengben apu-anyu vegyeskereskedésének nevezett boltét is a változó fogyasztói szokások, vagyis az online vásárlás pecsételte meg. RIP. (Via Axios)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.