Túlélte az amerikai történelem összes háborúját, a netkereskedelemmel már nem bírt az USA legrégibb vasáruboltja

Október 20. szomorú nap az amerikai kiskereskedelem történetében. Ma nyit ki utoljára a massachussettsi Worcester főutcáján Elwood Adams vaskereskedése. Előfordul az ilyesmi, nap mint nap zárnak be kereskedések a világban. De Elwood Adams 235 éve, 1782-ben nyitotta meg vaskereskedését.

Akkor még zajlott az amerikai függetlenségi háború. A bolt aztán túlélte még az 1812-es angol-amerikai háborút és a polgárháborút, vagyis az összes nagy konfliktust, amely az Egyesült Államok területén zajlott. De túlélt két gazdasági világválságot, illetve az I. és a II. világháborút, a világ két legnagyobb háborúját. És túlélte az iraki és a vietnami háborút is, amiknél csak az afganisztáni háború tartott tovább. Azt már nem fogja túlélni.

A bolt sorsát, ahogy sok, ehhez hasonló, a kisvárosok főutcáján sorakozó, az amerikai szlengben apu-anyu vegyeskereskedésének nevezett boltét is a változó fogyasztói szokások, vagyis az online vásárlás pecsételte meg. RIP. (Via Axios)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.