Újraindulhat a keresés az MH370-es roncsai után

Januárban, két és háromnegyed évvel az eltűnése után leállították a keresést a Malaysia Airlines MH370-es járatának roncsai után. Ennek elsősorban anyagi okai voltak, a gép roncsai a legutolsó feltételezések szerint hatalmas területen szóródhattak szét az Indiai-óceán mély vízeiben.

Most viszont az Ocean Infinity nevű, houstoni központú cég vállalta, hogy úgy is újrakezdené a keresést, ha csak akkor fizetik meg a költségeit, ha talál is valamit. A cég azzal büszkélkedik, hogy nekik van a legtöbb önjáró vízalatti droidjuk, és ők a legjobbak a "tengerfenéki felderítésben".

A gép után indított első keresés két év alatt 120000 négyzetkilométernyi, vagyis Magyarországnál is nagyobb területet fedett le az Indiai-óceánon. Ennek során sikerült 25 ezer négyzetkilométeresre, vagyis kb negyed-Magyarországnyira szűkíteni azt a területet, ahol a roncsok lehetnek. Az Ocean Infinity ezt a területet kívánja most átvizsgálni.

A rendkívül drága keresőakciónak amúgy volt járulékos haszna. Találtak két, korábban nem ismert hajóroncsot és mellékesen mindennél jobban feltérképezték az Indiai-óceán egyik, korábban szinte teljesen felderítetlen részét. (Via Quartz)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.