Választási csalás és trolltámadás Új-Zélandon

Csalás gyanúja merült fel egy új-zélandi választáson, de szerencsére nem a hétvégi parlamentin, hanem az online zajló "Év Madara" szavazáson, írja az új-zélandi Herald. A lap tudósítása szerint a feltárt visszaélések alapján egy ismeretlen christchurchi lakos száznál is több hamis szavazatot adott le az egyik nagyesélyesre, a fehérarcú gémre.

Talán erre válaszul kezdett egy troll lejárató kampányba a jelöltek ellen. A fehérarcú gém a vádjai szerint rasszista, míg az új-zélandiak nemzeti madarát, a kivit szimplán "dagat röpképtelen szarnak" nevezte. További madárgyalázásai alapján elég egyértelműnek tűnik, hogy a troll egy konkrét jelölt, egy kizárólag Új-Zélandon honos, címlapképünkön látható sirályfaj képviselőjét támogatja.

A legelkeserítőbb, hogy a szavazás szervezői próbálják bagatelizálni a problémát. Kimberley Collins ugyan elismerte, hogy tud a csalásokról és a lejárató kampányokról, de ezt elintézte annyival, hogy "a verseny heves is tud lenni, az emberek mindenféle módon támogatni szokták favoritjaikat". Sőt, bár posztjából adódóan neki illene elfogulatlan lennie, még biztatta is a trollokat. "Helyes, hogy beálltak a sirály mögé. Ez a világ egyik legritkább sirályfaja" - mondta.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.