Verebes István szerint Marton László úriember, de nem vonja kétségbe Sárosdi Lilla fájdalmát

társadalom
2017 október 20., 03:40
comments 686

Egészen elképesztő volt az Egyenes Beszéd csütörtök esti adása, amelyben Verebes Istvánt kérdezték a frissen kipattant, hazai vonatkozású szexuális zaklatás ügyében. Fontos tudni, hogy a rendező korábban maga is kommentelt a botrányt kirobbantó színésznő, Sárosdi Lilla posztja alatt, melyben - akkor még név nélkül - egy ismert rendezőt vádolt azzal, fiatal korában mélységesen megalázó módon abúzálta. Akkor még nagyon támogató volt.

Azóta viszont Sárosdi Lilla meg is nevezte azt az embert, aki szerinte lealacsonyító módon bánt vele, úgy látszik, a színigazgató véleményét a nevesítés nagyban befolyásolta. A közel 20 perces beszélgetés során Verebes nagyjából azt mondta, jó, ha ragadozókról beszélünk, csak ne nevezzük meg őket. Verebes István elmondta, mióta ő a pályán van, úgy 40-50 éve, egy magyar színházvezetőnek semmilyen kockázata nincs abban, hogy mit csinál. Azt tehet a társulat tagjaival, amit akar.

"Rangos színészeket küldhet parkolópályára, tönkretehet családokat. A színésznő mindent meg akar csinálni, hogy játsszon. És ezzel vissza lehet élni."

Hozzátette, ő  bármit tehetett volna pályája alatt, de akkor is hat évig igazgató maradt volna. De ő persze nem tette, ugyanakkor 

Marton Lászlót nem lehet felfüggeszteni, ugyanis jeles rendező, és sok színész köszönheti neki a pályáját. 

Verebes Kiss László ügyben is érti a "felbuzdulást", de úgy véli, ahogy meghurcolták azt az embert, az nemtelen támadás volt.

Szerinte vannak színésznők, akiknek meg lehet fogni a fenekét, és vannak, akiknek nem, és vannak emberek, akiket meg lehet vesztegetni, és vannak, akiket nem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.