Marton László szerint rágalom, hogy zaklatta volna Sárosdi Lillát

bűnügy
2017 október 19., 10:05

"Rágalom! Ezért kénytelen vagyok a megfelelő lépések megtételére"

- írta a hvg.hu-nak küldött közleményében Marton László, aki szerint Sárosdi Lilla állításai minden valóságalapot nélkülöznek. Reggel mi is többször hívtuk Martont, de akkor kinyomta a telefont. Lapunknak az elmúlt napokban több nő számolt be a Sárosdi Lilláéhoz hasonló történetekről, de még bizonytalanok abban, hogy a nyilvánosság elé álljanak-e.

Sárosdi Lilla múlt szombaton osztotta meg történetét a rendezőről, aki beszámolója szerint orális szexre akarta kényszeríteni. Hétfőn még azt nyilatkozta a Borsnak, hogy nem fogja kimondani a zaklatója ne­vét, mert nem tudja bizonyítani a történteket. Azóta mások mellett a Katona, a Radnóti és a Magyar Színház is közleményben határolódott el mindenféle erőszaktől és szexuális visszaéléstől.

Sárosdi Lilla csütörtök reggel a Facebook-oldalán közzétett videóban mégis megnevezte a fehér BMW-s rendezőt. "Azért állok most a nyilvánosság elé, mert egyre nagyobb a nyomás, hogy ki ez az illető. Az utóbbi időben nagyon sok ember állt ki mellettem és mesélte el a hasonlóan szörnyű történetét. Úgy érzem, hogy tartozom nekik azzal, hogy fölvállalom és kimondom ezt a nevet. Az illető Marton László, a Vígszínház egykori igazgatója, rendező és egyetemi tanár." 

Sárosdi azt is mondja, hogy nem bosszút akar, és nem lejáratni szeretné a szakmáját, hanem bátorítani azokat a nőket, akik hasonló történetekkel küzdenek. Videóját azzal zárja:

"Ne hagyjatok magunkra"

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.