Sárosdi Lilla elmesélte, hogyan molesztálta 20 éve egy ismert rendező

A Harvey Weinstein-sztori valóságos coming out-hullámot indított el Hollywoodban és az amerikai szórakoztatóiparban: napról napra több nő meséli el, hogyan molesztálta és zaklatta őt a lebuktatott producer vagy valamely másik ünnepelt színész, esetleg rendező. Olyan nevek beszéltek megpróbáltatásaikról, mint Ashley Judd, Angelina Jolie, Jane Fonda vagy Rose McGowan.

Sárosdi Lilla, a Krétakör színésznőjeFotó: youtube /szinhaz.hu

A Weinstein-ügy, úgy fest, nem csak az amerikai színésznőknek segít, hogy megosszák a nyilvánossággal a hatalommal való szexuális visszaéléseket. Rövid időn belül két magyar színésznő is a Facebookon osztotta meg saját történetét. Sárosdi Lilla, a Krétakör színésze - Schilling Árpád - felesége egy 20 évvel ezelőtti sztorit idézett fel. Egy ismert színházigazgató-rendező az autójában próbálta meg orális szexre bírni:

"A Weinstein ügy kapcsán kikivánkozik belőlem ,hogy 20 évvelezelőtt egy akkor színházat igazgatò rendező egy kedves barátjával elvitt kocsikázni egy pròba után (...) 

Egy fehér BMW- ben ültem mellettem a nagyrendező a kedves barát a volánnál ,a Margit-hídnál - sosem feledem a képet - oldara nezek látom a parlamentet és előttem a nagyrendező térdel a kocsiülésen letolt sliccel pici löttyedt hímtagja limbál a szemem előtt. "Puszild meg“ - hallom az instrukciòt. Elsírtam magam! 

Nagyrendező zokon vette a hisztimet és biztatott, hogy nekik vannak ilyen fiatal barátnőik, akikkel szekszelnek egy jòt, lazuljak egy kicsit, de nem sikerült lazulnom, sőt, de itt még nem ért véget az este, elértünk egy kietlenebb helyre ahol a kedves barát örömet szerzett magának, miközben én szégyenkezve kértem bocsánatot nagyrendezőtől, hogy megsértettem az ellenálásommal. (...) Az évek alatt nem csitult bennem ez az ügy. Ha arra gondolok, hogy ez az ember fiatalembereket tanít azóta is, akkor feljön bennem a harag."

Sárosdi a poszt végén arról lamentál, az ilyen eseteket nehéz bizonyítani, a szakma egyes részei úgyis összezárnak a hasonló ügyekben, így kérdés marad, hogyan lehet leleplezni a magyar Weinsteineket. 

Egy másik posztban Sándor Erzsi újságíró, rádió szerkesztő és egykori színésznő mesélte el, kapcsolódva Sárosdi posztjához, hogy 19 éves korában Színművészeti Főiskolán egy felette járó filmes azzal csalta fel a lakására, hogy  "próbafelvételt" készítene róla egy filmhez. Megörült a lehetőségnek. A lakáson aztán a férfi rábírta arra, hogy félmeztelenül álljon a kamera elé. 

"A mai napig érzem azt a halálos kínt, amit ott a hintaszékben félmeztelenül eltöltöttem nála egy kamera előtt, hogy megfeleljek, mint színésznő. Ha letagadja, leszarom, talán nem is emlékszik rá, hiszen nem történt semmi, de lehet, hogy most fogja azt mondani, hogy bocsánat. Megvárom" - írja a poszt végén Sándor Erzsi. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.