Volt játékosukat négerezték és majmozták a Roma szurkolói

Chelsea 2017: Rüdiger, Morata, FabregasFotó: GLYN KIRK/AFP

Megbünteti az UEFA az AS Romát, miután a csapat szurkolói a szerdai Chelsea-Roma BL-meccsen rasszista bekiabálásokkal és énekekkel illeték a hazaiak középhátvédjét, Antonio Rüdigert. A német játékos a meccs 77. percében állt be, amikor az olaszok majmozni kezdtek. 

Az eset érdekessége az, hogy Rüdiger a nyáron a Rómát hagyta el a londoni csapat kedvéért, a Chelsea 29 millió fontot fizetett érte, az olasz ultrák nem örültek ennek. Rüdiger korábban többször szóvá tette, hogy nehezen viseli azokat a megjegyzéseket, amik a bőrszíne miatt érik Olaszországban. Akkor főleg az ellenfelektől jöttek a bekiabálások, most egykori klubja szurkolói négerezték le. 

"Velem és a juventusos, marokkói Medhi Benatiával is túl gyakran történt ilyesmi. Ha az olasz szövetség nem lép, tegye meg a FIFA. Könnyű jönni a rasszizmus elleni kampánnyal, de jó lenne néha konkrétan lépni is valamit" 

- nyilatkozta a játékos. Az UEFA közleménye szerint fegyelmi okokból eljárás indult a Roma ellen. Az etikai bizottság novemberben hoz végleges döntést. (Telegraph)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.