Volt játékosukat négerezték és majmozták a Roma szurkolói

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Chelsea 2017: Rüdiger, Morata, FabregasFotó: GLYN KIRK/AFP

Megbünteti az UEFA az AS Romát, miután a csapat szurkolói a szerdai Chelsea-Roma BL-meccsen rasszista bekiabálásokkal és énekekkel illeték a hazaiak középhátvédjét, Antonio Rüdigert. A német játékos a meccs 77. percében állt be, amikor az olaszok majmozni kezdtek. 

Az eset érdekessége az, hogy Rüdiger a nyáron a Rómát hagyta el a londoni csapat kedvéért, a Chelsea 29 millió fontot fizetett érte, az olasz ultrák nem örültek ennek. Rüdiger korábban többször szóvá tette, hogy nehezen viseli azokat a megjegyzéseket, amik a bőrszíne miatt érik Olaszországban. Akkor főleg az ellenfelektől jöttek a bekiabálások, most egykori klubja szurkolói négerezték le. 

"Velem és a juventusos, marokkói Medhi Benatiával is túl gyakran történt ilyesmi. Ha az olasz szövetség nem lép, tegye meg a FIFA. Könnyű jönni a rasszizmus elleni kampánnyal, de jó lenne néha konkrétan lépni is valamit" 

- nyilatkozta a játékos. Az UEFA közleménye szerint fegyelmi okokból eljárás indult a Roma ellen. Az etikai bizottság novemberben hoz végleges döntést. (Telegraph)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.