Volt játékosukat négerezték és majmozták a Roma szurkolói

Chelsea 2017: Rüdiger, Morata, FabregasFotó: GLYN KIRK/AFP

Megbünteti az UEFA az AS Romát, miután a csapat szurkolói a szerdai Chelsea-Roma BL-meccsen rasszista bekiabálásokkal és énekekkel illeték a hazaiak középhátvédjét, Antonio Rüdigert. A német játékos a meccs 77. percében állt be, amikor az olaszok majmozni kezdtek. 

Az eset érdekessége az, hogy Rüdiger a nyáron a Rómát hagyta el a londoni csapat kedvéért, a Chelsea 29 millió fontot fizetett érte, az olasz ultrák nem örültek ennek. Rüdiger korábban többször szóvá tette, hogy nehezen viseli azokat a megjegyzéseket, amik a bőrszíne miatt érik Olaszországban. Akkor főleg az ellenfelektől jöttek a bekiabálások, most egykori klubja szurkolói négerezték le. 

"Velem és a juventusos, marokkói Medhi Benatiával is túl gyakran történt ilyesmi. Ha az olasz szövetség nem lép, tegye meg a FIFA. Könnyű jönni a rasszizmus elleni kampánnyal, de jó lenne néha konkrétan lépni is valamit" 

- nyilatkozta a játékos. Az UEFA közleménye szerint fegyelmi okokból eljárás indult a Roma ellen. Az etikai bizottság novemberben hoz végleges döntést. (Telegraph)