4,2 millió forintért kelt el Trump skicce az Empire State Building épületéről

A legismertebb New York-i felhőkarcolóról készült fekete-fehér skiccet Trump még ingatlanmogul-korában vázolta fel, 1995 környékén. Egy floridai árverésen a rajz végül 16 ezer dollárért, azaz mintegy 4,2 millió forintért ment el. 

Az aláírt rajzot megszületése után kevesebb mint 100 dollárért adták el, de nagyot változott a világ, Trumpból azóta az Egyesült Államok elnöke lett. Nem ez az első műve, ami elkelt a beiktatása óta: nyáron egy New York-i látképet ábrázoló rajza kelt el 29 ezer dollárért:

Trumpot amúgy személyes szálak is fűzik az Empire State Building épületéhez: egy időben megpróbált részesedést vásárolni az épületből, amit aztán hosszadalmas jogi csatározások követtek.

Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy ki vásárolta most meg a rajzot, de azt lehet tudni, hogy a bevétel egy része a Connecticut állambeli közrádiónak megy majd. (New York Times)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.