New York polgármestere nem boldog, hogy orosz oligarchák vásárolják fel a város legjobb lakásait

2017 október 21., szombat 5:41
63

Bill de Blasio polgármester szerint a világ gazdagjai nem tisztességesen szerzett vagyonukat használják arra, hogy ingatlant vásároljanak a városban, ami jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a város megfizethetetlen legyen a közép- és alsóbb osztályból érkező lakóknak. „Nem tetszik ez nekem.” – tette még hozzá.

A polgármester külön kiemelte, hogy az új vevők főleg Oroszországból jönnek. Ugyanakkor elmondta azt is, nem tudja, mit tehetne, hogy megakassza ezt a folyamatot. 

Fotó: FRANCOIS ROUX/ONLY FRANCE

De Blasio a Buzzfeed reggeli műsorában beszélt erről, miután New Yorkba is komoly lakhatási válság ütötte fel a fejét, a város eredeti lakói egyre kevésbé engedhetik meg maguknak, hogy ott éljenek. A műsorban arról kérdezték a polgármestert, hogy mennyire látja problémának, hogy nagyon gazdag emberek elég érezhetően pénzmosási célokkal ingatlanokat vásárolnak fel New Yorkban. 

De Blasio pedig arról beszélt, hogy látja, hogy az orosz oligarchák megjelenése problémát jelent: szerinte olyan emberekről van szó, akik az orosz kormány segítségével loptak össze óriási vagyont az orosz állam kárára, és ebből a tisztességtelenül megszerzett vagyonból vásárolnak ingatlanokat a városban. A polgármester hozzátette, hogy azt kívánja, bárcsak lenne egy törvény, amivel ezt a problémát kezelni lehet, de nem talált eddig ilyesmit. (Buzzfeed)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt