New York polgármestere nem boldog, hogy orosz oligarchák vásárolják fel a város legjobb lakásait

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Bill de Blasio polgármester szerint a világ gazdagjai nem tisztességesen szerzett vagyonukat használják arra, hogy ingatlant vásároljanak a városban, ami jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a város megfizethetetlen legyen a közép- és alsóbb osztályból érkező lakóknak. „Nem tetszik ez nekem.” – tette még hozzá.

A polgármester külön kiemelte, hogy az új vevők főleg Oroszországból jönnek. Ugyanakkor elmondta azt is, nem tudja, mit tehetne, hogy megakassza ezt a folyamatot. 

Fotó: FRANCOIS ROUX/ONLY FRANCE

De Blasio a Buzzfeed reggeli műsorában beszélt erről, miután New Yorkba is komoly lakhatási válság ütötte fel a fejét, a város eredeti lakói egyre kevésbé engedhetik meg maguknak, hogy ott éljenek. A műsorban arról kérdezték a polgármestert, hogy mennyire látja problémának, hogy nagyon gazdag emberek elég érezhetően pénzmosási célokkal ingatlanokat vásárolnak fel New Yorkban. 

De Blasio pedig arról beszélt, hogy látja, hogy az orosz oligarchák megjelenése problémát jelent: szerinte olyan emberekről van szó, akik az orosz kormány segítségével loptak össze óriási vagyont az orosz állam kárára, és ebből a tisztességtelenül megszerzett vagyonból vásárolnak ingatlanokat a városban. A polgármester hozzátette, hogy azt kívánja, bárcsak lenne egy törvény, amivel ezt a problémát kezelni lehet, de nem talált eddig ilyesmit. (Buzzfeed)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.