New York polgármestere nem boldog, hogy orosz oligarchák vásárolják fel a város legjobb lakásait

külföld
2017 október 21., 05:41
comments 63

Bill de Blasio polgármester szerint a világ gazdagjai nem tisztességesen szerzett vagyonukat használják arra, hogy ingatlant vásároljanak a városban, ami jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a város megfizethetetlen legyen a közép- és alsóbb osztályból érkező lakóknak. „Nem tetszik ez nekem.” – tette még hozzá.

A polgármester külön kiemelte, hogy az új vevők főleg Oroszországból jönnek. Ugyanakkor elmondta azt is, nem tudja, mit tehetne, hogy megakassza ezt a folyamatot. 

photo_camera Fotó: FRANCOIS ROUX/ONLY FRANCE

De Blasio a Buzzfeed reggeli műsorában beszélt erről, miután New Yorkba is komoly lakhatási válság ütötte fel a fejét, a város eredeti lakói egyre kevésbé engedhetik meg maguknak, hogy ott éljenek. A műsorban arról kérdezték a polgármestert, hogy mennyire látja problémának, hogy nagyon gazdag emberek elég érezhetően pénzmosási célokkal ingatlanokat vásárolnak fel New Yorkban. 

De Blasio pedig arról beszélt, hogy látja, hogy az orosz oligarchák megjelenése problémát jelent: szerinte olyan emberekről van szó, akik az orosz kormány segítségével loptak össze óriási vagyont az orosz állam kárára, és ebből a tisztességtelenül megszerzett vagyonból vásárolnak ingatlanokat a városban. A polgármester hozzátette, hogy azt kívánja, bárcsak lenne egy törvény, amivel ezt a problémát kezelni lehet, de nem talált eddig ilyesmit. (Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.