Nincs rendben, ha a bullyingolt hamburgered miatt tiltakozol, de egy bullyingolt fiatal miatt nem

bűnügy
2017 október 21., 8:57
comments 79

Társadalmi kampányt indított az Egyesült Államokban a Burger King az iskolai bullyingolás ellen, és egy elég erős reklámfilmmel sikerült felhívni a jelenségre a figyelmet. Rejtett kamerákkal figyeltek meg egy éttermet, ahol a vendégek között ülő gyerekek csináltak úgy, mintha többen megfélemlítenék és zaklatnák egyik társukat.

A körben ülő vendégek viszont nem beépített emberek, hanem valódi vásárlók voltak, akik leginkább szemlesütve néztek félre, miközben szemük előtt zajlott a gimis bullying. 

A reklám másik szakaszában viszont a Whopper Jr.-t vásárlókat bullyingolták meg, egész pontosan a burgereiket: megtépve, szaggatva és összenyomkodva csomagolták be nekik. És nem meglepő módon míg a szemük láttára zaklatásnak kitett gyerekek miatt csak a megfigyelt vendégek 12 százaléka emelt szót, addig a megtépázott burgerek miatt érintett vásárlók 95 százaléka tiltakozott. 

Persze a kampányfilm ennél pozitívabb üzenetet akart közvetíteni, ezért a háromperces videó legvégén megmutattak két esetet, amikor a vásárlók közbe is léptek, és odamentek beszélgetni a fiatalokkal arról, hogy ez így nincs rendben. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt