Peruban is legalizálták az orvosi marihuánát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nagy többséggel (68:5) fogadta el a perui kongresszus a marihuána orvosi célú legalizálását biztosító törvényt.

Peru ezzel Kolumbia, Mexikó, Uruguay, Chile és Argentína után a legutolsó ország a dél-amerikai kontinensen, amelyik meglépi a könnyűdrog engedélyezését orvosi kezelésre (rákos betegségek, izomgörcsök, krónikus fájdalom, epilepszia, poszttraumatikus stressz szindróma).

A legalizációs törvényt felgyorsította egy idén februárban lefolytatott rendőrségi razzia, amiben olyan szülőket tartóztattak le, akik rákos gyerekeiknek készítettek hasisolajat, hogy fájdalmaikat enyhítsék. (Independent)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.