Pszichésen zavart német állampolgár követte el a müncheni késes támadást

Tbg
külföld
2017 október 21., 13:32
comments 71

A bajor rendőrség őrizetbe vett egy 33 éves német állampolgárságú férfit a szombat reggeli müncheni késes támadások ügyében. A hatóságok azt feltételezik, hogy a támadó zavart elmeállapotban követte el tettét.

Semmi jel nem utal arra, hogy az őrizetbe vett gyanúsítottat vallási vagy politikai indítékok vezérelték volna. A gyanúsított mentális jellegű egészségügyi problémákkal küzd, közölte a müncheni rendőrség.

A férfi Münchenben hat különböző helyszínen vaktában támadt késsel járókelőkre, összesen nyolc embert - hat férfit, egy 12 éves fiút és egy nőt - sebesített meg könnyebben. A sebesültek között van egy román és egy olasz állampolgár.

A támadó kerékpárral próbált elmenekülni a támadások után, de a rendőrség hamar elfogta. A férfi már korábban is a hatóságok látókörébe került súlyos testi sértés miatt.

Münchenben komoly pánikot keltett a késes támadások híre. Tavaly nyáron egy 18 éves ámokfutó kilenc embert lőtt agyon egy bevásárlóközpontban, mielőtt magával is végzett volna. Az akkori támadásnak további 35 sebesültje volt. (MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.