Balesetveszélyesek a gyerekek székei, az oviban a szülőknek írtak levelet, hogy újat kéne venniük

politika
2017 október 22., 10:16
comments 278

„A szülői értekezleten elhangzott, hogy gyermekeink székei elhasználódtak, balesetveszélyesek, ezért célszerű lenne ezeknek a cseréjét megvalósítani. Megoldásként felmerült annak a lehetősége, hogy minden szülő saját gyermekének ezt anyagilag megfinanszírozná. Az új székek ára kb. 4-5 ezer Ft/db. Kérjük a szülőket, hogy nyilatkozzanak, hogy tudják-e támogatni ezt a törekvést”

Ez a szöveg olvasható a levélben, amit Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője osztott meg Facebook oldalán.

Jakabhoz egy szülő juttatta el a levelet, aki a 444-nek elmondta, náluk az óvodában már különösebb meglepetést sem okozott, hogy a szülőknek kellene fizetnie a balesetveszélyes székek cseréjét.

„Én úgy vettem észre,hogy a szülők nagy része ezt már természetesnek vette. Fizetünk csoportpénzt, mert máskülönben az óvónénik a napi foglalkozásokhoz nem tudnának felszereléseket vásárolni. Visszük a gyerekeknek a szalvétát, kézmosót, wc papírt, fogkrémet, törlőpapírt, papírzsepit. De ezzel sincs gondunk. Viszont hallottam régebbi szülőktől, hogy a mosdót annak idején ők újították fel, mert életveszélyes volt! Most a székek balesetveszélyesek. Úgy tudom, csak néhány szülő fizetőképes,a többi nemmel válaszolt.”

Ő egyébként arról beszélt, hogy szerinte az óvoda dolgozói igyekeznek normális körülményeket teremteni, és az önkormányzatnál mondják, hogy nincs keret a dolgokra.

„Az egyik óvodában a szülőknek nyilatkozniuk kell: meg tudják-e venni a gyereküknek az óvodai széket! Értitek? A széket! Hogy le tudjanak ülni az asztalhoz enni. Magyarán az önkormányzat már a kötelező feladatait sem tudja ellátni megfelelően."

Ezt írta a levél mellé a Facebookon Jakabos.

Megkerestük a miskolci önkormányzatot, hogy mi a véleményük a történtekről, és hogy miért a szülőknek kell fizetniük a balesetveszélyes székek cseréjét az óvodában, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk tőlük választ.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt