Gigantikus barlangot találtak a japánok a Holdon, ideális hely lehet holdbázisok építéséhez

A NASA egyik kutatója vetette fel még a hetvenes évek legelején, hogy a Holdon a földihez hasonlóan előfordulhatnak hatalmas, talajszint alatti, vulkanikus eredetű lávaalagutak. Ronald Greely egy, a Marius hegység nevű területen látható hosszú árokról feltételezte, hogy az valójában egy ilyen beszakadt barlang lehet.

Az űrkutatás fénykorában a tudósok fantáziáját igencsak megmozgatta, hogy a Holdon talán létezhetnek a meteoroktól és a sugárzástól védett helyek, ahol a tudományos expedíciók ideális táborhelyet találhatnának, ráadásul az sem kizárt, hogy a Hold korai korszakának bizonyítékai is előfordulnak.

De mindezidáig senki sem talált ilyen óriásalagutat vagy barlangot.

Japán kutatók 2009-ben egy Hold-kutató űrhajóról lefotóztak ugyan egy gyanús lyukat a Marius hegységben, de akkor még nem tudták bizonyítani, hogy az egy barlang bejárata lenne. A Hold gravitációjának apró eltéréseit vizsgáló amerikai műholdak 2011-ben egy durván ötven kilométer hosszú és belül üreges dolgot találtak, éppen a japánok által felfedezett lyuktól kiindulva. 

Egy most közzétett tanulmány szerint a japán tudósok azóta radarhullámokkal vizsgálták a helyszínt és már biztosak benne, hogy hosszú, akár 50 kilométeres, a felszín alatt 100 méterrel húzódó alagútról van szó, amiben a gyanújuk szerint akár még jég is lehet.

(Via Washington Post)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.