Trump hívei abszolúte elhiszik a Weinstein elleni szexvádakat, míg a Trump ellenieket egyáltalán nem

Tanulságos közvélemény-kutatási eredmények jöttek ki két ismert, gazdag és nagyhatalmú amerikai közéleti személyiség szexbotrányainak fogadatatásáról. A Harvey Weinstein filmproducer elleni vádakat, amik több áldozat beszámolóin plusz az érintett részleges beismerésén alapulnak, a teljes amerikai közönség túlnyomó része elhiszi a YouGov friss kutatása szerint, lényegében függetlenül attól, hogy kire szavazott a legutóbbi elnökválasztáson. 

A vádakat még a Trump-szavazótábor kétharmada is elhiszi (a Hillary Clintont támogatók 74 százalékával szemben), és mindkét táborban pont ugyannnyian nem hiszik el azokat (mindössze 3 százalék) illetve nem biztosak a véleményükben (9 százalék). A különbséget a két szavazói blokk között mindössze az okozza, hogy a trumpisták közül valamivel többen mondják azt, hogy nem tudnak eleget az ügyről a határozott véleményalkotáshoz. Az arányok a legutóbb valaki másra szavazók körében is hasonlóak.

Clinton támogatói annak ellenére adnak nagyobb arányban hitelt a Weinsteinről szóló cikkeknek, hogy a férfi Hillary Clinton ismert rajongója és szponzora volt.

A Donald Trump elnökjelölt elleni korábbi vádakat, amik több áldozat beszámolóin plusz az érintett részleges beismerésén alapulnak, bezzeg egészen eltérően értékelik a szavazók. 

Míg Clinton támogatói ezeket még a Weinstein ellenieknél is jobban ehiszik (84 százalék), Trump szavainak mindössze 8 százaéka tartja hitelesnek azokat, hiába van hangfelvétel arról, ahogy az érintett arról beszél, hogy a pénze és hatalma miatt azt ismegengedheti magának, hogy a pinájuknál fogva kapja el a nőket. 

A clintonistáknak 3 százaléka nem tartja hitelesnek a Trump elleni vádakat, a Trump-rajongóknak viszont 51 százaléka.

(via Huffington Post)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.