Usain Bolt komolyan gondolja, hogy még focista válhat belőle

Tbg
futball
2017 október 22., 20:11
comments 74

Usain Bolt nyolcszoros olimpiai bajnok síkfutó komolyan gondolja, hogy labdarúgóként folytatja sportpályafutását.

Az atlétikától idén nyáron visszavonult sportoló az amerikai Forma-1-es futam helyszínén, Austinban úgy fogalmazott, elfogadja, hogy sokan kétkednek a terve komolyságában, de rendkívül elszánt, mert ez volt a gyerekkori álma és továbbra is nagyon szeretné kipróbálni magát futballistaként.

„Számomra ez egy személyes cél, és nem érdekel, mit gondolnak az emberek” - mondta a 31 éves Bolt, aki karrierje utolsó állomásán, a londoni világbajnokságon szerzett combsérülése után lábadozik.

Hozzátette, nem fog hazudni magának, amint úgy érzi, mégsem válthatja valóra a tervét, azonnal szólni fog. „Nem akarom kínos helyzetbe hozni magamat, de ha úgy érzem, képes vagyok rá, akkor meg fogom próbálni, mert ez lehet életem következő fejezete” - mondta Bolt.

photo_camera Fotó: CLIVE MASON/AFP

Korábbi hírek szerint a Borussia Dortmund színeiben szerepelhet majd a jamaicai sprinter, akit a Puma 15 éves kora óta támogat és a német sportruházati cég részesedést szerzett a Bajnokok Ligája-résztvevő klubban. Már kapott is egy meghívást, egy hétig edzhet a csapattal és szándékai szerint élni is fog a lehetőséggel.

„Csak a combsérülésem tart vissza, de két hét múlva elkezdhetem az edzéseket és visszatérhetek valamilyen formába. Akkor majd átgondolom a helyzetet. Meg fogom próbálni, hogy lássam, milyen szinten vagyok” - folytatta.

A közismerten Manchester United-szurkoló Bolt kételkedett benne, hogy José Mourinho vezetőedző a hír hallatán telefont ragad és felhívja, de elárulta, hogy a klub legendás szakvezetőjével, Sir Alex Fergusonnal már beszélt az álmairól.

A jamaicai válogatott nem jutott ki a jövő nyári, oroszországi világbajnokságra, és jelenleg csak az 59. helyen áll a világranglistán.

„Azt hiszem, könnyedén bekerülhetnék a válogatottba, amely nincs története legjobb formájában” - tette hozzá. A jamaikai válogatott a FIFA ranglistáján az 59. helyezett, a magyar az 53.

A világklasszis síkfutó ismét kizárta, hogy atlétaként valaha visszatérjen, mert bár a jó hangulat hiányzik neki, de a sok edzés már egyáltalán nem, és családot szeretne alapítani. (MTI/Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.