Fejbe lőttek egy fatolvajt Erdélyben

Fejbe lőttek a rendőrök egy falopáson tetten ért férfit Erdélyben, a Maros megyei Beresztelkén (Breaza) – közölte az Agerpres hírügynökség.

A rendőrségi szóvivő szerint a falopást a 112-es segélyhívón jelentették vasárnap, és a fegyverhasználatra azután került sor, hogy a tetten ért férfi nem engedelmeskedett a helyszínre vezényelt rendőrnek. A fejbe lőtt férfi a helyszínen meghalt.

A Zi-de-zi.ro marosvásárhelyi hírportál hétfőn megszólaltatta az eset egyik szemtanúját, aki elmondta: a rendőrök által lelőtt 25 éves Leventével és egy 13 éves gyerekkel együtt gyűjtöttek száraz ágakat az erdőben, hogy ezekkel fűtsék télen a házaikat. A tanú szerint a rendőrök nem figyelmeztettek, hanem egyenesen a társa fejére céloztak, amikor pedig látták, hogy az áldozat meghalt, elmenekültek az erdőből. Elmondta, hogy a fejbe lőtt társát a gyerekkel együtt tették fel a szekérre, és vitték ki az erdőből. Úgy értékelte, hogy a társát kivégezték.

A portál a Maros megyei törvényszéki ügyészség hétfői közleményét is idézte, ami szerint a rendőrök „egy csoport roma etnikumú személyt” értek tetten falopáson. „Előállításuk és azonosításuk érdekében a rendőrök kénytelenek voltak használni a szolgálati fegyverüket” – áll a szűkszavú közleményben. (MTI)