Fejbe lőttek egy fatolvajt Erdélyben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Fejbe lőttek a rendőrök egy falopáson tetten ért férfit Erdélyben, a Maros megyei Beresztelkén (Breaza) – közölte az Agerpres hírügynökség.

A rendőrségi szóvivő szerint a falopást a 112-es segélyhívón jelentették vasárnap, és a fegyverhasználatra azután került sor, hogy a tetten ért férfi nem engedelmeskedett a helyszínre vezényelt rendőrnek. A fejbe lőtt férfi a helyszínen meghalt.

A Zi-de-zi.ro marosvásárhelyi hírportál hétfőn megszólaltatta az eset egyik szemtanúját, aki elmondta: a rendőrök által lelőtt 25 éves Leventével és egy 13 éves gyerekkel együtt gyűjtöttek száraz ágakat az erdőben, hogy ezekkel fűtsék télen a házaikat. A tanú szerint a rendőrök nem figyelmeztettek, hanem egyenesen a társa fejére céloztak, amikor pedig látták, hogy az áldozat meghalt, elmenekültek az erdőből. Elmondta, hogy a fejbe lőtt társát a gyerekkel együtt tették fel a szekérre, és vitték ki az erdőből. Úgy értékelte, hogy a társát kivégezték.

A portál a Maros megyei törvényszéki ügyészség hétfői közleményét is idézte, ami szerint a rendőrök „egy csoport roma etnikumú személyt” értek tetten falopáson. „Előállításuk és azonosításuk érdekében a rendőrök kénytelenek voltak használni a szolgálati fegyverüket” – áll a szűkszavú közleményben. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!