Honoluluban mostantól tilos zebrán átkelés közben telefont nyomkodni

Honolului útkereszteződés. A héten már tilos mobilozva átkelni a zebrán.Fotó: Jasperdo / Flickr CC BY NC-ND 2.0

Kevés amerikai városban esik közlekedési baleset áldozatául több gyalogos Honolulunál, Hawaii fővárosánál, ahol mostantól tilos az úttesten való átkelés közben telefon, vagy bármely más digitális eszköz kijelzőjét bámulni. Honolulu az első nagyváros az USA-ban, ahol ezt megtiltották, bár a statisztikák szerint az elmúlt évben 11 százalékkal, 6000-re nőtt a gyalogosbalesetek halálos áldozatainak száma, 2000-2011 között pedig több mint 11 ezer gyalogosbalesetet okozhatott az, hogy a gyaloglók figyelmét lekötötte a mobil.

A tiltást nem mindenki üdvözölte, a kritikusok egy része túlzott kormányzati beavatkozásról beszél. Még a város polgármestere, Kirk Caldwell nyilatkozatából is kiérezni valami ilyesmit, ő a törvény szükségességéről lamentálva arra jutott, hogy "néha mintha elmenne a józan eszünk". (Via The Economist)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.