Honoluluban mostantól tilos zebrán átkelés közben telefont nyomkodni

Honolului útkereszteződés. A héten már tilos mobilozva átkelni a zebrán.Fotó: Jasperdo / Flickr CC BY NC-ND 2.0

Kevés amerikai városban esik közlekedési baleset áldozatául több gyalogos Honolulunál, Hawaii fővárosánál, ahol mostantól tilos az úttesten való átkelés közben telefon, vagy bármely más digitális eszköz kijelzőjét bámulni. Honolulu az első nagyváros az USA-ban, ahol ezt megtiltották, bár a statisztikák szerint az elmúlt évben 11 százalékkal, 6000-re nőtt a gyalogosbalesetek halálos áldozatainak száma, 2000-2011 között pedig több mint 11 ezer gyalogosbalesetet okozhatott az, hogy a gyaloglók figyelmét lekötötte a mobil.

A tiltást nem mindenki üdvözölte, a kritikusok egy része túlzott kormányzati beavatkozásról beszél. Még a város polgármestere, Kirk Caldwell nyilatkozatából is kiérezni valami ilyesmit, ő a törvény szükségességéről lamentálva arra jutott, hogy "néha mintha elmenne a józan eszünk". (Via The Economist)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.