Jövőre választások lesznek, erre hivatkozva Erdogan sorra lemondatta a pártja polgármestereit

Bejelentette lemondását Melih Gökcek, Ankara 1994 óta hivatalban lévő polgármestere. A 68 éves politikus a leghosszabb ideje hivatalban lévő török polgármester, és egyike a három polgármesternek, aki eddig ellenállt Recep Tayyip Erdogan államfő lemondást sürgető felszólításainak. Az elnök a 2019-es választások közeledtével igyekszik megerősíteni a hatalmát. és megújítani a párt sorait.

„Szombaton összehívom a városi tanácsot, elbúcsúzom a tanácstag barátaimtól és benyújtom a lemondásomat” – írta a Twitter-oldalán Gökcek, miután az elnöki palotában találkozott Erdogan államfővel.

Erdogan a múlt héten világosan értésére adta, hogy eleget kell tennie felszólításának. „Ami szükséges, azt gyorsan meg kell tenni” – mondta, figyelmeztetve, hogy pártja, az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) megteszi a szükséges intézkedéseket azokkal szemben, akik nem fogadják el az utasításait.

Fotó: Ozan Kose / AFP

Bursa polgármestere, Recep Altepe szintén hétfőn jelentette be a lemondását, Balikesir polgármestere, Edip Ugur pedig nyilatkozatot tett közzé a lehetséges lemondásáról. Isztambul polgármestere, Kadir Topbas szeptemberben jelentette be a lemondását 13 hivatalban töltött év után.

Törökországban 2019 márciusában tartják az önkormányzati, novemberben pedig a parlamenti és elnökválasztást. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.