Már nem nyomoznak a riasztófegyverét az egyetemi laborban tisztogató adjunktus ellen

Bűncselekmény hiányában szüntette meg a rendőrség a nyomozást Braunitzer Gábor, a Szegedi Egyetem adjunktusa ellen, akit az intézmény rektora, Szabó Gábor jelentett fel még februárban. Braunitzer az engedéllyel tartott gázpisztolyát tisztogatta az egyetem laborjában. Szabó szerint a fegyvert aztán őrizetlenül hagyta, ezzel szerinte "foglalkozási körében elkövetett gondatlan veszélyeztetést valósított meg" beosztottja.

Szabó feljelentése nyomán a terrorelhárítás kommandósai ütöttek rajta Braunitzeren. Az adjunktus ebédelni indult, amikor február 27-én négy megtermett férfi lépett hozzá. Braunitzer azt hitte, hogy ki akarják rabolni. A négy férfi nem kérdezett semmit, csak lenyomták a földre, majd lefoglalták számítógépét, elektronikus adathordozóit és engedéllyel tartott fegyverét. Még édesanyja kecskeméti otthonát is átkutatták.

Nyolc hónappal később a rendőrség megszüntette a nyomozást, mert a szakértőik minden kétséget kizárólag megállapították, hogy Braunitzer engedéllyel tartott gázpisztolya nem "engedély nélkül szerzett lőfegyver", az ahhoz tartozó gáztöltények pedig nem lőszerek, így Braunitz nem valósíthatta meg a bűncselekményeket, amikkel gyanúsították. (Via Délmagyar)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.