Már nem nyomoznak a riasztófegyverét az egyetemi laborban tisztogató adjunktus ellen

Bűncselekmény hiányában szüntette meg a rendőrség a nyomozást Braunitzer Gábor, a Szegedi Egyetem adjunktusa ellen, akit az intézmény rektora, Szabó Gábor jelentett fel még februárban. Braunitzer az engedéllyel tartott gázpisztolyát tisztogatta az egyetem laborjában. Szabó szerint a fegyvert aztán őrizetlenül hagyta, ezzel szerinte "foglalkozási körében elkövetett gondatlan veszélyeztetést valósított meg" beosztottja.

Szabó feljelentése nyomán a terrorelhárítás kommandósai ütöttek rajta Braunitzeren. Az adjunktus ebédelni indult, amikor február 27-én négy megtermett férfi lépett hozzá. Braunitzer azt hitte, hogy ki akarják rabolni. A négy férfi nem kérdezett semmit, csak lenyomták a földre, majd lefoglalták számítógépét, elektronikus adathordozóit és engedéllyel tartott fegyverét. Még édesanyja kecskeméti otthonát is átkutatták.

Nyolc hónappal később a rendőrség megszüntette a nyomozást, mert a szakértőik minden kétséget kizárólag megállapították, hogy Braunitzer engedéllyel tartott gázpisztolya nem "engedély nélkül szerzett lőfegyver", az ahhoz tartozó gáztöltények pedig nem lőszerek, így Braunitz nem valósíthatta meg a bűncselekményeket, amikkel gyanúsították. (Via Délmagyar)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.