A helyi polgármester szerint az évszázad idiótái azok az ausztrálok, akik egy krokodilcsapdában pózoltak egy fotóhoz

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egy csoport férfi pózolt fotóhoz egy krokodilcsapdában az ausztráliai Queenslandben, nem messze onnan, ahol két héttel korábban egy 79 éves demenciás asszonyt megölt egy krokodil.

A helyi, Douglas Shire-i polgármester, Julia Leu az évszázad idiótáinak nevezte a férfiakat, akiknek a tette „nemcsak hülyeség, de törvénytelen is”. (A csapda körül úszkálni felelőtlen, de még nem illegális, viszont a csapdát piszkálni már az, bírságot vonhat maga után.)

„A hús, amit csalinak teszünk a csapdába” – így kommentálta a fotót a queenslandi környezetvédelmi miniszter, Steven Miles.

A környék, ahol a fotó készült, köztudottan kedvelt helye a krokodiloknak, így valós veszély fenyegette a spanokat. (Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.