AS Roma mezbe bújtatták Anne Frankot a Lazio antiszemita szurkolói

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Rasszista incidensek, bekiabálások és szólamok miatt az olasz szövetsége bezáratta a kék-fehér ultrák lelátórészét, az északi Curva Nordot, ezért a hétvégi Lazio-Cagliari meccsen a hazai fanatikusok a rivális zsidó kötődésű csapat, az AS Roma kanyarjából nézték végig a meccset.  

A laziós fasiszták nem maradtak tétlenek, kihasználták hogy a nagy ellenfél székein üldögélhetnek és AS Roma mezbe bújtatott Anne Frank-matricákkal dekorálták ki a stadion vörös-sárga oldalát. A római zsidó hitközség teljesen kiakadt. "Ez nem szurkolás, ez nem foci, ez nem sport" - írta Twitterén Ruth Dureghello, a helyi közösség vezetője, aki az antiszemitizmus száműzését várja a szövetségtől.  

A szélsőjobboldali ultráiról évtizedek óta ismert Lazio elnöke, Claudio Lotito is érezte, hogy most sajátjai túllőttek a célon, és az eset után bejelentette, meglátogat egy római zsinagógát, ott kér elnézést az érintettektől. 

A Lazio következő idegenbeli meccsét is szurkolói nélkül lesz kénytelen lejátszani, amiért áprilisban a római derbin zsidóztak, de nemrég a Waregem elleni hazai Európa Liga-meccseiket is zárt ajtó mögött játszották egy múlt szezonbéli rasszista incidens miatt. (ANSA)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.