Eddig nem tudtak filmet csinálni a hollywoodi szexuális visszaélésekről, de a Weinstein-ügy után özönleni kezdtek az áldozatok, akik kamera előtt mesélnének

A hollywoodi szexuális visszaélésekről forgat dokumentumfilmet az Oscar-jelölt Kirby Dick rendező és Amy Ziering producer. A dokumentumfilmes páros bejelentette, hogy az új munkájukban az olyan szexuális ragadozók viselkedésére akarnak rávilágítani, mint Harvey Weinstein és társai, és azt is vizsgálják, hogyan tette lehetővé a visszaéléseiket az a kultúra, ami eddig megvédte őket.

Kirby Dick és Amy ZieringFotó: Kevork Djansezian / Getty Images / AFP

A két filmes elmondta, hogy évek óta próbálták ezt a filmtervüket megvalósítani, de nagyon kevesen vállalták, hogy a kamera előtt mondják el a tapasztalataikat, és nem találtak forgalmazót sem. A Weinstein-botrány után viszont özönleni kezdtek hozzájuk a jelentkezők, „mintha egy láthatatlan gát szakadt volna át” – mesélték.

Kirby Dick rendezte a The Invisible War című 2012-es dokumentumfilmet az amerikai hadseregben előforduló szexuális erőszakról. A The Hunting Ground című, 2014-ben bemutatott filmje pedig az egyetemi campusokon történt szexuális zaklatásokról szólt. (Az utóbbinak egyébként a The Weinstein Co. volt a forgalmazója.) Mindkét dokumentumfilmet Oscar-díjra jelölte az amerikai filmakadémia. (MTI)