Rocky Balboa-molinó miatt szállt rá a török kormány a Galatasarayra

2017 október 24., kedd 11:40
81
Fotó: Ali Rıza Balcı / youtube

A hétvégi Fenerbahce elleni rangadón az isztambuli csapat ultrái egy Sylvester Stallonet Rockyként ábrázoló molinón üzentek a bajnokságot egyébként magabiztosan vezető csapatuknak: 

"Azért látszanak nagynak, mert térden álltok. Álljatok fel!"

A török kormány nyomozást indított, mert a hatóságokat a fenti idézetek kísértetiesen emlékeztetik Fethullah Gülen, a 2016-os puccskísérlet megszervezésével vádolt, Amerikába emigrált hitszónok szavaira. 

Egy kormánypárti lap Gülen egyik beszédét idézi, aminek végén egy versben Sakarya tartomány lakóit igyekszik felkelésre bírni. Binali Yildirim miniszterelnök nyomozást indított az ügyben. A vádatak a klub vezetői nevetségesnek nevezték és Gülenre utalva elhatárolódtak a "terrorszervezet vezetésétől". A Galata szerint a közösségi médiában néhány rosszakarójuk terjesztette el az ezzel kapcsolatos összeesküvés-elméleteket.

Törökországban tízezreket börtönöztek be tavaly óta, azzal a váddal, hogy közreműködtek a tavalyi puccskísérletben. Többek közt elfogatóparancsot adtak ki Hakan Sükür, a Galata és a török válogatott egykori csillaga ellen is.  (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt