Rocky Balboa-molinó miatt szállt rá a török kormány a Galatasarayra

külföld
2017 október 24., 11:40
comments 79
photo_camera Fotó: Ali Rıza Balcı / youtube

A hétvégi Fenerbahce elleni rangadón az isztambuli csapat ultrái egy Sylvester Stallonet Rockyként ábrázoló molinón üzentek a bajnokságot egyébként magabiztosan vezető csapatuknak: 

"Azért látszanak nagynak, mert térden álltok. Álljatok fel!"

A török kormány nyomozást indított, mert a hatóságokat a fenti idézetek kísértetiesen emlékeztetik Fethullah Gülen, a 2016-os puccskísérlet megszervezésével vádolt, Amerikába emigrált hitszónok szavaira. 

Egy kormánypárti lap Gülen egyik beszédét idézi, aminek végén egy versben Sakarya tartomány lakóit igyekszik felkelésre bírni. Binali Yildirim miniszterelnök nyomozást indított az ügyben. A vádatak a klub vezetői nevetségesnek nevezték és Gülenre utalva elhatárolódtak a "terrorszervezet vezetésétől". A Galata szerint a közösségi médiában néhány rosszakarójuk terjesztette el az ezzel kapcsolatos összeesküvés-elméleteket.

Törökországban tízezreket börtönöztek be tavaly óta, azzal a váddal, hogy közreműködtek a tavalyi puccskísérletben. Többek közt elfogatóparancsot adtak ki Hakan Sükür, a Galata és a török válogatott egykori csillaga ellen is.  (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.